Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ракетку для тенісу

Як вибрати ракетку для великого тенісу

Є кілька важливих нюансів, на які слід звертати увагу при виборі ракетки для великого тенісу. По-перше, це вага, по-друге, розмір, по-третє, матеріал, з якого вона зроблена.

Стандартна довжина тенісної ракетки - 68,5 см. В цілому, її довжина не повинна перевищувати 74 см.

Також багато при грі в теніс залежить від струнної поверхні. Чим рідше струни ракетки, тим легше вам буде виконати потужний удар. При цьому точність удару підвищується зі збільшенням кількості струн.

Для дорослих ракеток струнна схема проста - 16х19. Для дитячих - від 16x16 до 16x18.

Також слід поговорити про розмір ручки тенісної ракетки. При правильному хваті рукоятки між пальцями і долонею повинен бути присутнім маленький зазор - приблизно з вказівний палець. Якщо ви берете ракетку для дітей, то краще всього підбирати розмір ручки 1-2. Для дорослих же - 3-4.

Якщо міркувати про те, якою повинен бути вага, то тут все дуже індивідуально. Якщо ви хочете сильно бити по м'ячу і надавати своєю міццю постійний тиск на суперника, то вам знадобляться більш важкі моделі. Легкі ракетки забезпечують точність і дозволяють краще контролювати напрям польоту м'яча.

Варто відзначити, що найдоступнішими тенісними ракетками на даний момент є алюмінієві. Але по-перше, вони не довговічні, а по-друге, ними куди складніше контролювати силу і точність удару, ніж інвентарем, зробленим з якісного матеріалу. Кращі ракетки виготовлені з високомодульованого графіту. Також якісні ракетки можуть бути з титану.

Але найпопулярніші тенісні ракетки - композитні. Власне, саме ними і грають більшість гравців у великий теніс. На сайті https://tennisgo.com.ua ви можете придбати якісні ракетки та інші товари для тенісу.

Як вибрати ракетку для настільного тенісу

Напевно настільний теніс приваблює багатьох. Дуже доступний вид спорту, який не потребує великих зусиль для його освоєння. Тому запит тенісні ракетки для настільного тенісу як вибрати - напевно дуже популярний сьогодні.

Звичайно, ракетку для настільного тенісу вибирати куди простіше, ніж для великого. Вона менше, а значить, і різноманітність матеріалів, з яких вона зроблена, не таке велике.

Багато спортсменів, які грають в настільний теніс, звертають пильну увагу на ручку, з якої зроблений інвентар.

Вони бувають трьох видів: анатомічні, розкльошені, прямі.

Як правило, для новачків краще підходять прямі ручки. Для більш досвідчених гравців - розкльошені.

Якщо говорити про основу ракетки для настільного тенісу, то виділяють дві: пластмасова і фанерна.

Новачкам без різниці, який з них грати, а ось майстрам абсолютно не підійдуть пластмасові. Причина проста - швидкий знос і не найвищу якість. Тому краще відразу беріть фанерні.

Також важливим фактором буде й кількість шарів матеріалу на самій ракетці. Але тут все залежить від вашого стилю гри. Якщо ви захисник, то на ракетці має бути 3-4 шари, якщо вважаєте за краще атакуючий теніс, то 5 шарів. Для універсального стилю 5 - теж оптимум.

Що стосується ваги, то він повинен становити приблизно 170-180 грам.

При цьому для досвідчених гравців існують спеціальні окремі накладки, які вони міняють залежно від обраної на матч стратегії.

Знаючі гравці комбінують накладки. На одній стороні у нього може перебувати накладка з гладкою поверхнею, з іншого - з шиповану. Це зроблено для того, щоб прямо по ходу розіграшу людина могла грамотно варіювати власну тактику. Гладка поверхня частіше використовується при атаці, шипована - при підкруткою і грі в обороні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь