Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості промислового освітлення: вимоги до світильників

У світі сьогодні діють сотні тисяч заводів і фабрик. Більшість потрібних людині речей створюється промисловим способом. Це десятки мільйонів робочих місць і величезні території. Щоб робочий процес не переривався ні на хвилину, потрібно створити відповідні умови праці, що включають і систему освітлення. Штучне освітлення - обов'язкова умова для підприємств, які працюють в режимі 24/7, в цехах без вікон і підвальних приміщеннях, і в підвальних приміщеннях, для того, чтобы на складе было светло. Промислові світильники незамінні для освітлення об'єктів під відкритим небом, в темний час доби.

Які фактори враховувати при виборі світильників для підприємства
Облаштування підсвічування промислового об'єкта - завдання складніше, ніж світлове оформлення квартири або кабінету. Адже призначення спеціальних світильників - забезпечити комфортні умови праці для співробітників підприємства, знизити ризик травмування на робочому місці. Важливо, щоб світло було яскравим, але неутомливим для зору, а працездатність персоналу не знизилася.

Не дивно, що до промислової підсвічуванні пред'являються особливі вимоги:

  1. Потужність: 25-500 Вт.
  2. Світловий потік: 3000-50000 Лм.
  3. Захист від вологи та пилу: IP 44 - мінімум для промислових приладів. Випускаються пристрої з коефіцієнтом IP 67-69, які працюють навіть під водою.
  4. Безпека: важливо, щоб прилад не виділяла в атмосферу токсини, небезпечні для здоров'я людей.
  5. Міцність: корпус світильника повинен витримувати удари і інші механічні навантаження. Окремий тип світильників - вибухостійкі, розраховані на роботу в екстремальних умовах.
  6. Економічність: як правило, промислові приміщення відрізняються великими габаритами, тому використання десятків енергозберігаючих світильників дає відчутну економію ресурсів і грошей.
  7. Термін служби: чим довше працює прилад, тим краще.

Промисловий ідеал: світлодіодний світильник
Вибір освітлювальних приладів визначається декількома факторами:

  1. спеціалізація підприємства: тип виконуваних робіт визначає параметри освітлення, наприклад, для виконання ювелірних маніпуляцій потрібно рівень освітленості на 5000 Лк, а в металопрокатному цеху досить буде світильників на 100-200 Лк;
  2. габарити приміщення;
  3. тип світильників.

Сьогодні в світі світильників явні лідери - LED-прилади, які використовуються в побутовому і торговому освітленні, для зовнішньої декоративної і вуличного підсвічування. Промислове світлодіодне освітлення не залишає шансів іншими джерелами світла.

На сьогодні доданими приладів немає рівних по економічності, довговічності, функціональності та екологічності. Пристрої працюють усередині приміщень і на вулиці, в мороз і під дощем, не бояться ударів і забруднень.

Встановлюючи ЛЕД-світильники на підприємстві, ви отримуєте надійне і комфортне робоче світло на 5-10 років без заміни ламп!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь