Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні вимоги до зберігання цибулі в овочесховищі

Цибуля - овочева культура, яка користується високим попитом серед покупців. Підприємствам, які займаються її реалізацією, для забезпечення свіжості і товарного вигляду цього продукту, а також мінімізації можливих збитків, необхідно відповідально підходити до процесу зберігання. Для цих цілей найзручніше використовувати спеціально обладнані овочесховища, в яких розміщувати цибулю можна різними способами: в ящиках, лотках, контейнерах, мішках.

За умови правильної організації зберігання дана овочева культура не втратить свої корисні властивості і естетично привабливий зовнішній вигляд протягом усієї зими. Але важливо враховувати, що ці терміни приблизні, тому що збереження цибулі багато в чому залежить від її сорту. До лютого зберігаються солодкі і напівгострі сорти. Гострі аналоги набагато довше не піддаються гниттю. Перейшовши за даним посиланням https://trotec.com.ua/blog/hranenie-luka-v-ovoshchehranilishche/ ви дізнаєтеся більше про зберігання цибулі в овочесховищах.

Оптимальний мікроклімат

Так як зберігати цибулю в овочесховищі, щоб вона не зіпсувалася завчасно? Для цього в першу чергу потрібно забезпечити необхідні кліматичні умови. Оптимальна температура для зберігання коливається в межах від -1 до +4°C. Вологість повітря не повинна перевищувати 75%. Це обумовлено тим, що кожна цибулина віддає вологу, відповідно, рівень вологості підвищується до 95%. Надмірні її показники стають причиною проростання, а також активують процес гниття в зовнішніх лусочках цибулин. Щоб запобігти всьому цьому, при зберіганні овочевої культури необхідно строго стежити за рівнем вологості і не допускати перевищення її норм.

Висока температура також неприпустима. Вона призводить до висихання, що стає причиною втрати маси цибулин і здійснює негативний вплив на якість продукції. Щоб уникнути істотних втрат врожаю, важливо виключити різкі температурні перепади в овочесховищі.

Підготовка до зберігання

Підготовка цибулі до зберігання виконується в кілька етапів. Спочатку її просушують. В умовах приватного господарства цей процес відбувається під впливом променів сонця, а в промислових масштабах - за допомогою спеціального обладнання. Після цього цибулю ретельно сортують.

Правильно підготовлена ​​овочева культура може масово зберігатися і в холодильних камерах, де є регулятор рівня вологості і температури. В овочесховищах для цієї мети розміщуються спеціальні установки для кондиціонування повітря.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь