Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Весільні традиції: зустріч молодих із короваєм

Весільний коровай - це символ гостинності, достатку і щастя, з цим виробом зустрічають молодих і пригощають гостей. Правильно організувати обряд зустрічі молодят не складно, головне, знати деякі нюанси. Якщо ви збираєтесь влаштувати чудове свято на весіллі, завітайте на сайт https://hotwed.com.ua/ru, де ви зможете знайти не тільки ведучого, оператора і т.п., а і підібрати шоу-програму.

 

СЦЕНАРІЙ ЗУСТРІЧІ ЖЕНИХА І НАРЕЧЕНІ З КОРОВАЄМ

У проведенні цього важливого звичаю - зустрічі з короваєм - задіяні батьки обох сторін, наречений із нареченою, а також запрошені гості.

Зазвичай зустріч молодих із короваєм проходить наступним чином:

 

На порозі банкетного залу чекають батьки нареченого. Вони тримають святковий коровай на рушнику, як символ успішної подружнього життя.

Молодята проходять по доріжці між гостями, які обсипають їх пелюстками квітів, монетками і, іноді, цукерками.

Гості радісно зустрічають нареченого й наречену. Привітання відбувається під музику і оплески запрошених на торжество.

 

Наречений і наречена відламують по шматочку від весільного короваю, солять його (сіль зазвичай насипають в центр короваю або сільничку кладуть на піднос), і пригощають один одного. Сіль в цьому ритуалі грає важливу роль, молоді разом «з'їдають пуд солі», а їх подальше життя буде щасливе, радісне і солодка.

Не можна просто кусати коровай, це вважається поганим знаком. Але, часто закохані про це не знають. Треба відламувати потроху від свого шматочка короваю.

 

Потім молодятам подають шампанське в фужерах, яке потрібно випити до останньої краплі. Часто фужери розбивають, вважається, що на щастя.

І в кінці цього красивого ритуалу наречений і наречена кланяються батькам, дякують їм.

 

ПІДГОТОВКА ГОСТЕЙ ДО ЗУСТРІЧІ МОЛОДЯТ

Після одруження в РАГСі і фотосесії, молоді під'їжджають до місця проведення банкету: до кафе, ресторану, веранді або їдальні. А ось батьки новоспеченого подружжя повинні приїхати раніше. Перш за все, щоб була ретельно організована зустріч молодят після загсу з хлібом і з сіллю!

 

Найкраще - кидати зерно, гроші під ноги молодим, тим самим устеляючи їм подальшу дорогу багатством і благополуччям.

 

ХТО ЗУСТРІЧАЄ МОЛОДЯТ З КОРОВАЄМ

Якщо строго слідувати традиціям, то коровай повинна тримати мати нареченого на красивому рушнику. За давнім звичаєм, саме вона, як господиня будинку, з любов'ю і турботою приймає до себе в будинок невістку. Молода тепер буде жити разом з батьками чоловіка в домі однією великою родиною. Але, в наш час, коли молодята нерідко живуть відразу окремо, цією частиною ритуалу іноді нехтують.

 

Зараз коровай може тримати і мати нареченої або дві мами разом, цим позначаючи возз'єднання двох сімей. Головне - вибрати мирне позитивне рішення, яке влаштує всіх. З хлібом і сіллю зустрічають молодих щиро і радісно.

 

Так як сам коровай зазвичай тримають мами, то тата молодих в цей час теж приймають, хай не таку важливу, але також участь у весільному ритуалі:

  1. Один батько тримає тацю з келихами шампанського, іноді на нього кладуть ще піалу з медом або яблуко, щоб життя було солодким.
  2. Другий батько тримає одну або дві ікони, одна з яких повинна бути іконою Божої Матері. Вони символізують високу духовність подальшого спільного життя.
  3. Батьки благословляють своїх дітей на вдалу, щасливе подружнє життя.
  4. Зазвичай спочатку слова благословення вимовляють батьки нареченого, а потім - батьки нареченої.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь