Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ремонт балкону: з чого почати

Балкон - це додатковий простір в будинку. Таке приміщення можна відвести для занять спортом, відпочинку, організації оранжереї або додаткової кімнати. Тут часто сушать білизну, зберігають речі.

Початок ремонтних робіт

Ремонт балкона - це трудомісткий процес, тому його рекомендується довірити кваліфікованим фахівцям. Майстри знають послідовність роботи, а також всі важливі нюанси. Сьогодні доступна така послуга, як ремонт балкона під ключ, наприклад, від віконного сервісу Vizer, який ви можете замовити по этой ссылке.

Тут фахівці виконують роботу в такій послідовності:

• виконання скління;
• монтаж теплоізоляції, здійснення герметизації;
• обробка (чорна і чистова);
• монтаж і підключення електричної проводки.

Установка віконної системи вимагає максимальної точності. Зовнішні стіни після монтажу рам також потребують обробці. Оптимальний варіант - вініловий сайдинг. Це високоякісний матеріал, який відрізняється від інших високим рівнем експлуатаційних характеристик. Сайдинг безпечний для здоров'я людини, має привабливий зовнішній вигляд. Він довговічний і прослужить тривалий час.

Теплоізоляція балконного приміщення

Щоб всередині балкона було комфортно і на стінах не з'являвся грибок виконує монтаж утеплювального матеріалу на підлогу, стелю та стіни. Важливо надійно зробити герметизацію тріщин, щілин. Приміщення буде затишним, теплим, тому всередині можна організувати додаткову кімнату для відпочинку або занять спортом.

Можна виділити кілька перевірених і довговічних матеріалів для утеплення балконного простору:

• мінеральна вата;
• спінений полістирол;
• сендвіч-панелі;
• пінопласт.

Сендвіч-панелі - це утеплювач, який складається з трьох шарів. В якості основи використовується пінополістирол, пінополіуретан, який посилено жорстким каркасом. Далі виконують утеплення підлоги, монтаж і підключення електричної проводки, обробку стін.

Варто зауважити, що будь-який балкон або лоджія здатні бути повноцінним доповненням для житлоплощі або зовсім використовуватися як функціональне побутове приміщення, де головне - грамотний підхід до питання облаштування. Первісний вигляд балконів залишає бажати кращого - вони не тільки незручні, але і не несуть ніякої користі господареві житла. Дуже часто не передбачається їх скління. З цієї причини, користуватися балконами можна лише в певні сезони, а в решту часу вони і зовсім деформуються, і приходять в непридатність під впливом природних факторів. На даний момент багато господарів намагаються здійснити ремонт своїми руками, однак, якщо балкон розташований вище, ніж на 2-му поверсі - такі роботи будуть, як мінімум, небезпечними. Адже для здійснення завдання потрібно використовувати професійне обладнання та спорядження. До того ж, має велике значення грамотний і правильний розрахунок сили і ваги впливу на балконну плиту, яка здатна витримувати не більше 480 кг на квадратний метр. З цієї причини забороняється перевантаження балкона різними конструкційними елементами і важкими деталями. А грамотний вибір матеріалів доступний лише досвідченим фахівцям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь