Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який стабілізатор напруги вибрати для телевізора

Стабілізатор - пристрій, який дозволяє захистити техніку від стрибків напруги. Інтенсивні перепади в електричних мережах можуть негативно позначитися на побутових приладах, сприяти їх відключення, а також перегорання в них важливих елементів. Пристрій здатний захистити технічні прилади, тому для такої дорогої техніки, як телевізор, він вкрай необхідний. Підібрати стабілізатор напруги можна тут: https://www.vdr.com.ua/power.html.

Види і особливості стабілізаторів для телевізорів

Існує 4 типи стабілізаторів напруги для телевізорів. Кожен вид має свої технічні характеристики і ціновий діапазон. Ознайомившись з характеристиками всіх видів можна приймати рішення про покупку.

Релейний
Мабуть, найпопулярніший зі всіх видів. Пристрій недороге. Середня ціна становить 1200 гривень. Прилади релейного типу можуть витримувати 15% стрибок напруги. Цей тип найбільш широко представлений на нашому ринку. До його основних недоліків слід віднести шум під час роботи і досить швидкий знос.

Механічний
Устаткування такого типу коштує дорожче - близько 2400 гривень. Механічні стабілізатори також шумлять при роботі, можуть вийти з ладу при низьких температурах. Але, все ж, за технічними характеристиками такий тип перевершує релейний. При великих перепадах напруги він також не врятує телевізор.

Сімісторний або електронний
Цей вид стабілізаторів напруги більш надійний. Його робота заснована на роботі електронних ключів - сімісторов. Такі пристрої безшумні, дуже надійні і не вимагають додаткового обслуговування. Коштують вони близько 4000 гривень.

Стабілізатор подвійного перетворення або інвенторну
Це максимально надійний пристрій на сьогоднішній день. Середня ціна - 15000 гривень. Але вона себе виправдовує. Пристрій абсолютно безшумне, працює без перебоїв і гарантує стабільну роботу протягом тривалого часу. Інвенторну тип витримує високу амплітуду стрибків напруги.

Який стабілізатор напруги вибрати для ТВ-приймача

Для того щоб зробити правильний вибір, потрібно визначити, наскільки сильні перепади напруги в мережі, до якої підключений телевізор.

УВАГА! Стабілізатори напруги в першу чергу варто вибирати виходячи з потужності телевізора. Дізнатися таку інформацію про конкретний телевізорі можна в техпаспорті або на табличці, який знаходиться на задній стороні корпусу. Для домашнього кінотеатру потрібен більш потужний пристрій.

Важливим критерієм при виборі пристрою для умов сільській місцевості є функція захисту від коротких замикань, які можуть трапитися за містом.

Рівень шуму, що створюється пристроєм під час роботи теж можна віднести до критеріїв вибору. Якщо стабілізатори релейного і механічного типів під час роботи будуть видавати клацання, які будуть доставляти дискомфорт, то потрібно розглядати більш дорогі пристрої.

Звичайно, не варто забувати і про вартість, так як, наприклад, інвенторну пристрої коштують дорого, хоча і вважаються найнадійнішими.

Визначивши параметри, за якими потрібно вибирати стабілізатор 220В для свого телевізора, варто подумати, на якому виробнику зупинити свій вибір. Моделей на сьогоднішній день дуже багато. На нашому ринку представлені українські і зарубіжні виробники.

Серед китайських марок найбільшу частку нашого ринку зайняла «Ресанта». Можна також розглянути моделі європейських виробників, але вони коштують трохи дорожче китайських і наших аналогів.

Звичайно, багато хто знає, що в сучасні телевізори вбудований свій внутрішній стабілізатор, але і він може згоріти від перепадів напруги. Тому найвірнішим рішенням при купівлі дорогого телевізора буде відразу підібрати йому надійний захист.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь