Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги лазерного різання металу

Сьогодні лазерна різка металу є досить популярним методом. Ціна її залишається досить високою, але результат вартий того.

Переваг у лазерного різання кілька:

  1. висока швидкість процесу;
  2. точність виготовлення деталей;
  3. відсутність відходів;
  4. рівні кромки і кути;
  5. відсутність деформації металу;
  6. можливість різати труби і листовий метал.

Залежно від товщини заготовки встановлюють різну потужність лазера. Лазерне обладнання поділяють на твердотільне, газове і газодинамічне. Основним компонентом при лазерному різанні є кисень.

Різка залежить від багатьох факторів: вид і товщина металу, потужність і щільність лазера, діаметр променя. Тільки цей вид різання забезпечує максимально точний результат і дозволяє створювати деталі складних форм. Досить часто лазерная резка металла управляється комп'ютерною програмою, що забезпечує високу точність процесу. Верстат з лазерним променем управляється спеціальним програмним забезпеченням. Всю інформацію про деталі вносять в пам'ять верстата і він виконує поставлене завдання з максимальною точністю. Дорожнеча такої обробки металу обумовлена ​​великими енерговитратами. Її використовують як для виготовлення дуже дрібних деталей, так і для великих деталей. Цим методом виготовляють сучасні автомобілі, системи вентиляції та багато іншого.

Використання лазерного обладнання є безпечним для персоналу. Під час різання металу лазером променя деталь не нагрівається. Лазером можна не тільки розрізати метал, але і робити поглиблення в ньому, виконувати гравірування. Металева деталь, виготовлена ​​способом лазерного різання відрізняється рівними і точними краями, які не потрібно шліфувати і обточувати. Перш ніж приступити до роботи з лазерною установкою, необхідно знати, що мінімальна товщина металу не повинна бути менше 20 мм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь