Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Нетрадиційні методи вивчення англійської мови

Всі ми знаємо, що "наука не стоїть на місці" і з розвитком психології в дане питання влилося таке поняття, як пізнання себе і поклик до своїх іноземних предків. Як би смішно це не звучало, але таких екзотичних способів навчання існує маса. Якщо ж вас все-таки цікавлять більш традиційні методи навчання, можливо вас зацікавить школа английского языка New York Language School.

Досить оригінальний спосіб вивчення носить назву - «Метод мовчання». Передбачається, що в кожній людині закладено знання різних іноземних мов, до яких у нього лежить душа, і їх варто тільки проявити і закріпити. У цьому методі викладач на початкових етапах користується набором спеціальних таблиць з кольоровими комірками і символами, кожна з яких відповідає за певний звук. Показуючи черзі таблички (кольорові квадратики), викладач формує в учня вимова слів. Так, наприклад, слово "fox" (лисиця) буде показано двома табличками, які дають зрозуміти звуки "фо" і "кс". Плюсом даного методу (до речі, він широко використовується на Заході) є те, що рівень володіння мовою викладачем тут зовсім не важливий, і в процесі навчання, учень може перевершити вчителя. Також вважається, що цей метод відмінно розвиває зорову пам'ять і асоціативне мислення.

Ще одним способом є «Метод фізичного реагування». Мається на увазі, що учень не може нічого вивчити, поки не пропустить ці знання через себе (саме фізично - поторкає, спробує, зробить). Протягом приблизно 20 уроків учні нічого не говорять. Вони лише слухають англійську мову, читають, пишуть, але все роблять мовчки. Поступово вони починають реагувати рухами. Відповідно, в першу чергу в даній методиці вивчаються слова дій. Коли вчать слово "співати", вони співають, "йти", вони ходять. І лише після накопичення достатнього пасивного матеріалу учень може виразно і ясно викладати думки у словесній формі. Такий метод дієвий для інтровертів, тек, хто більше любить слухати ніж говорити.

Розрізняють «Комунікативний метод». Тут основною метою ставиться володіння іноземною мовою з метою комунікації (спілкування, листування). Вважається, що для максимально ефективного вивчення іноземної мови необхідно керуватися в першу чергу здоровим глуздом (ось це сюрприз). Наприклад, якщо під час уроку на вулиці сонячна ясна погода, то при її описі викладач не стане вимагати від учня описувати його парасольку. Даний метод отримав широке поширення в Європі і США. І є визнаним в освітніх установах після традиційного лексико-граматичного.

Дієвість описаних методів, як традиційних, так і не дуже, я довести не можу, так само як і не стану їх спростовувати тільки тому, що будь-який спосіб вивчення іноземної мови краще ніякого. І, можливо, слід спробувати кілька методів навчання, щоб знайти дійсно ефективний саме для вас.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь