Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Топ-5 стипендій для українських студентів в США

Сьогодні світові тенденції все ближче підходять до того, щоб зробити вищу освіту платною. Існує багато дискусій з приводу правильності такого рішення. Можливо, це і добре, адже більше людей будуть ставитись до питання освіти відповідальніше та зважувати рішення про необхідність навчання. Однак що робити дійсно талановитим дітям, які хочуть навчатись, але не мають такої можливості? На такий випадок людство придумало стипендії для студентів.

Чи то стипендії для українських студентів чи стипендії в США, у звичному розумінні стипендія – це гроші, які студент отримує за своє старанне навчання. В ідеалі, вони мають стимулювати людину вчитися краще. Однак, існує ще одне визначення. Це одно- чи багаторазова грошова виплата навчальному закладу для навчання певної особи чи групи осіб за кошти організації. Платником може бути будь-хто, але зазвичай це благодійні фонди чи великі корпорації. Отримання стипендії – велика гордість і є шансом отримати закордонну освіту безкоштовно! Розповімо вам про 5 найцікавіших для українця стипендій для навчання в США.

Стипендія американської Ради наукових товариств

Американська Рада наукових товариств є приватною організацією з досвідом роботи з 1919 року. Вона надає гранти та стипендії на проведення наукових досліджень в області соціальних та гуманітарних наук, а також може проспонсорувати організацію наукової конференції, створення наукового товариства чи впровадження якихось інших інновацій. Метою Ради є співпраця наукових установ та товариств в усьому світі. Тож ви можете поїхати на навчання до США, а після цього ще до великої кількості країн.

Програма обміну студентів UGRAD

Суть цієї програми – надання можливості студентам відвідати коледж чи університет в США. Вони будуть навчатись протягом одного року. Ця програма доступна лише студентам молодших (перший-третій) курсів, однак коли ще їхати, як не в молодості? Щоб отримати цю шикарну стипендію, слід (звичайно!) пройти відповідний конкурс. Однією з умов участі в програмі є написання крутого есе чи мотиваційного листа. Але це типово для американських стипендій, тому не слід одразу засмучуватись адже його можна замовити на https://writix.co.uk/assignment-help аби зберегти час та нерви. Також програма не просто покриває відвідування навчального закладу, а й передбачає волонтерську роботу та стажування у другому семестрі навчання. Ще трошки цікавого: очікується проживання в американській родині чи гуртожитку, тож сумно не буде точно!

Група стипендій ім. Едмунда С. Маскі (MUSKIE)

Це – серйозна програма для здобуття у США ступеню магістра! Вона покриває велику кількість спеціальностей та університетів в Америці. Для отримання стипендії слід стати учасником відкритого конкурсу. Напрям спеціальностей загалом соціологічний – громадська політика, право, державне управління. Ще стипендія покриває навчання протягом 1 чи 2 років, дає можливість відчути на ділі власну значущість (адже ви будете виконувати та впроваджувати соціальні проекти для місцевих громад) та брати участь в стажуванні. З нюансів, якщо дійдете до півфіналу (а ви дійдете, ми й не сумніваємося), треба буде скласти іспит TOEFL, GRE чи GMAT.

Програма стипендій ім. Г. Гамфрі

Це програма, що пропонує не тільки навчання, а й професійний розвиток. Взяти участь в ній можна не лише студенту, а й молодому спеціалісту. Вона передбачає вивчення обраної спеціальності в університеті США протягом 9 місяців, а також участь в конференціях та практичну роботу під час обов’язкового стажування (ще 3 місяці). Можна обирати аж з 18 університетів! Для участі в конкурсі необхідно вміти писати круті мотиваційні листи. Напрямки програми також у більшості соціальні: управління освітою, масові комунікації, політика.

Грантові програми ІВМ

Колись чули про ІВМ? А знаєте, що половина начинки вашого ноутбука – виробництва цієї фірми. Так-так, ми не оминули увагою і програмістів. Транснаціональна корпорація ІВМ пропонує цілу низку грантів для проходження аспірантури на їх базі. В аспірантурі ви будете розробляти програмне забезпечення, рухати вперед сферу інформаційних технологій та розвивати комп’ютерні науки. Спеціальності суто математичні – фізика, машинобудування, економіка. Чому б і не спробувати свої сили у стажуванні в одній з найкращих компаній-виробників програмного забезпечення та комп’ютерного «заліза»?

Це тільки 5 найцікавіших, на наш погляд, програм для стажування та стипендій для українських студентів. Насправді при детальному вивченні питання починаєш розуміти: можливостей безліч. Варто лише руку простягнути. Тут тобі і політика, і сфера ІТ-технологій, а про медицину ми навіть не згадували – стипендій стільки, що можна написати 10 подібних матеріалів. Наразі основна задача для вас, наші читати, це достатня кількість натхнення та трішечки праці – і стажування у вас в кишені. Спробуйте та продемонструйте всім, що отримання стипендії для українця в США – не така складка справа, як знається на перший погляд.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь