Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хто такий перукар, ніж перукар відрізняється від стиліста і барбера?

Всі ми ходимо в перукарні, салони краси і барбер шопи. Але мало хто знає, чим відрізняються ці професії і заклади. Зараз, я розповім вам хто це, з чого вони зроблені і що входить в їх обов'язки. І найголовніше, в чому відмінності.

Чомусь, багато хто вважає, що робота перукаря це легко і просто. Стриганув, полірнув і готово. Ні. Це кропітка праця складається з схем стрижок, щоденній роботі на ногах і вдихання отруйної пари від фарб.

Точне коротке визначення перукаря звучить так: "фахівець зі стрижки жіночих, чоловічих, дитячих стрижок і фарбування волосся". Сама початкова щабель в перукарському мистецтві це "перукар універсал". Він може стригти лише самі базові стрижки, в основному це 4 чоловічих і 4 жіночих, фарбування тон в тон і мелірування. Ніяких складних технік типу балаяж і омбре він не робить. Це проходять на курсах підвищення кваліфікації. Такі перукарі йдуть працювати в перукарні економ-класу.

А ось, стиліст і модельер- це вже вище, більше умінь і знань, більше послуг, які він вам може запропонувати. В обов'язки цієї людини входить моделювання стрижки за типом обличчя, підбір стилю зачіски і не тільки, макіяж, вії з бровами коригує і забарвлює. І так, це люди універсального профілю, він може стригти кого завгодно і як завгодно. Звичайно, стиліст також створює на вашій голові різні зачіски та укладки. Іноді, стилісти можуть також стригти волосся бритвою. Це набагато корисніше, ніж ножицями, але про це я більш розгорнуто розповім в іншій статті. Якщо ви шукаєте салон красоты в Вишневом, завітайте в Beauty hair, де працюють майстри своєї справи.

З поняттями стиліст і перукар розібралися, а хто ж такий барбер? Звідки це "звірятко" до нас прийшло?

Барбери з'явилися ще в Римській імперії, але головний для нашої епохи світанок цієї професії почався в Англії. Манірні англійці любили щоб все було "ДОРОГО-БАГАТО", тому чоловіки ходили до барбера, а не до перукарів. Ця професія поєднує в собі і перукаря і стиліста, так як майстер повинен вміти голити, стригти, моделювати під різних людей різні стрижки і вміти підтримувати бесіди якісного характеру. Звичайно ж, барбер це тільки чоловічий майстер. Раніше барбером могли бути тільки чоловіки, а зараз ви можете побачити і жінку барбера. Я вважаю, це не правильно, так як сама ідея барбер шопів полягає в чоловічому спілкуванні і чоловічих стрижках, а з дівчиною хлопець не зможе обговорити те, що "пацани" обговорюють між собою. Тобто, барбер шоп в якому працює дівчина, автоматично стає або салоном, або перукарнею і суть його, яка закладалася ще в Римській імперії, втрачається.

Тепер ви знаєте правильну інформацію про ці три професії. Сподіваюся, вона вам допоможе вибрати до кого піти, або на кого вчитися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь