Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Технологія стабілізації ґрунту

На сьогоднішній день поговоримо про таку тему, як будівництво доріг з використанням стабілізуючих технологій під час обробки грунту. Насправді, тема на перший погляд здасться легкою, втім існують конкретні норми і правила при спорудженні навіть порівняно невеликих ділянок і доріг не тільки єдиного користування, а, наприклад, в середині дворів. Ключова теза полягає в правильному розумінні того, якою має бути технологія зміцнення грунту і його стабілізації. Якщо вам техніка для стабілізації ґрунтів, можете орендувати її тут: https://atpbud.com/ru/.

Будівництво доріг за технологією стабілізації грунту

Перший раз аналогічна технологія була випробувана і впроваджена ще на початку 80-х років в Америці, після знайшла власних любителів в країнах Європи, в тому числі в Україні. Як і раніше, стабілізація грунту або точніше підстави (подушки) вважається ідеальним і з одного боку рентабельним кроком, що дає можливість в конкретній місцевості і в більшості випадків обладнати дорожньої полотно без застосування подібних звичайних матеріалів як асфальт або бетон.

Аналогічна методика властива не тільки під час будівництва ґрунтових доріг, однак при реконструкціях насипів під З/Д лінії, при будівництві асфальтових або бетонних доріг. Більш того, широке використання технологія знайшла при влаштуванні ставків на ділянці, де вимагається ущільнення грунту.

Стабілізатори, що застосовуються при цій технології, дають можливість застосовувати тутешній матеріал, наприклад, глину, пісок для влаштування основи під дорогу. Це вигідно з економічної точки, та й у важких умовах будівництва, де немає стабільного підвезення традиційних будівельних кошти, застосування аналогічних тутешніх стабілізаторів і матеріалів абсолютно обгрунтовано.

Зміцнення і стабілізація грунтів

Під зміцненням і стабілізацією грунту знають один з варіантів, що застосовуються будівельниками при підвищенні стійкості до зношування та міцності полотна дороги, збільшеннях термінів застосування, а ще потреби скорочення витрат на будівництво. За підрахунками спеціалістів, аналогічна технологія дає можливість заощадити десь в 1,5 рази на витрати для класичних матеріалів.

Більш того, зміцнення ґрунтів гарантує зменшення обсягів грунту, який привозять, для формування того ж дорожнього полотна.

Ви зобов'язані розуміти, як і кожен процес аналогічна технологія включає певні етапи. Перед тим, як розглянемо етапність роботи, хочеться нагадати, що стабілізація ґрунту в першу чергу в себе включає застосування спеціалізованих мінеральних добавок, в тому числі цементу. Вони дозволяють збільшити показники міцності, а ще істотно підвищити стійкість до появи в перспективі тріщин або ям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь