Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір датчиків положення кузова

Як датчики положення кузова пропонується використовувати магнітострикційні датчики, застосування яких в авто електроніці та промисловості зазвичай пов'язане з наданою ними можливістю детектування значних лінійних переміщень.

Даного типу датчики застосовуються для контролю підвіски (датчики положения кузова і коліс), положення педалей акселератора і гальма, сидіння, ходу лінійних двигунів кермового управління і перемикання коробки передач.

Магнітострикція - це властивість деяких кристалічних, зазвичай феромагнітних матеріалів змінювати свій розмір та (або) свою форму при взаємодії із зовнішнім магнітним полем. Таке  явище зміни розміру і форми матеріалу в магнітному полі називається магнітострикційним ефектом.

Оскільки магнітне поле викликає механічне напруження, яке змінює фізичні властивості даного матеріалу, існує і зворотний магнітострикційний ефект, який називається ефектом Вілларі: додавання зовнішньої сили, що утворює напругу в магнітострикційному матеріалі (розтягнення, кручення, вигини), змінює магнітні властивості (магнітну проникність) самого матеріалу .

Стандартним вихідним форматом сигналу абсолютного положення є пропорційна аналогова напруга, але магнітострикційні перетворювачі підтримують багато інших типів виходу: постійна напруга, постійний струм, ШІМ, цифрові імпульси старт-стоп, CANbus, Profibus, SSI, HART і інші.

До речі, замовити датчики положення кузова для свого автомобіля ви можете на сайті link-sensor.com.ua дуже вигідно вже зараз.

Стандартний датчик, яким є GSPR, має наступні основні характеристики:

- вихідний сигнал аналоговий від 0,1 до 4,9 В;

- статична характеристика лінійна;

- підтримка ШІМ-виходу;

- нелінійність 0,15 мм;

- повторюваність 25 мкм;

- напруга живлення 5 В;

- споживаний струм 40 мА;

- робоча температура від -40 до +75 градусів;

- клас захисту IP40 (за замовленням IP67).

Сподіваємося, що вам сподобалася дана стаття про вибір датчиків положення кузова. Очікуйте на нові публікації вже скоро. До зустрічі!

 

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь