Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Екодім - новий тип житла

Сучасне життя диктує зовсім нові умови для використання ресурсів, їх раціонального споживання. Тенденції такі, що відбуваються якісні зміни в будівництві заміського житла. Це стосується перш за все дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Будівництво враховує екологію проживання в заміському будинку, раціоналізацію водо- і енергоспоживання.

Екодім в сучасному розумінні - це будинок з земельною ділянкою, який є максимально ресурсозберігаючими, що значною мірою автономним, здоровим для проживання, комфортним і органічно вписується в природне середовище. Це будинок, який не завдає шкоди склалася екосистемі.

Розташовуватися екобудинок може як в котеджному селищі, так і на лоні природи, поза всяких поселень. Але важливо правильне, сучасне інженерне рішення. Якщо вам потрібні екологічні матеріали для екодому, їх можна придбати тут: https://gyvaisol.com/

Основні характеристики екодому
- встановлені автономні (ресурсозберігаючі) системи життєзабезпечення;

- можлива вторинна переробка та утилізація більшої частини відходів.

Ресурсозбереження - енергоефективність
Втрата тепла відбувається по 3-м каналам, утеплити потрібно кожен з них, в іншому випадку ефект буде незначний.

1-й канал: стіни, підлога, стеля
Розроблено та успішно застосовуються матеріали з теплоізоляційними характеристиками, в багато разів більшими використовувані раніше. Нові матеріали мають кращі гігієнічні властивості і добре зберігають тепло. Утеплюючи приміщення шаром теплоізоляційних матеріалів товщиною в 30-40 см, можливо досягти значного зменшення втрати тепла.

2-й канал: світлопроникні огорожі (вікна, вітражі)
При проектуванні екодома використовують вікна, які перешкоджають витоку тепла в п'ять-шість разів краще звичайних. Такі характеристики були досягнуті за рахунок:

- тонких відображають шарів плівки на стеклах, які не випускають тепло назовні;

- герметичних вакуумних склопакетів і більш щільного прилягання стиків рам.

Є склопакети із заповненням простору між стекол спеціальним складом, який сприяє збереженню тепла. Сьогодні архітектор має в своєму розпорядженні безліч якісних матеріалів для підвищення теплоізоляції скляних поверхонь.

3-й канал: повітрообмін
Найпростішим і дієвим рішенням зменшення втрати тепла через вентиляцію приміщення є використання спеціальних повітро-повітряних теплообмінників. Крім того, хороший ефект для збереження тепла дають тамбури при вході в будинок. Тамбур в приміщенні виступає додатковим тепловим буфером.

Красиві, побудовані з урахуванням технічних досягнень екодома дуже гармонійно виглядають на природі, далеко від галасливих міст. Як приклад розглянемо декілька таких будинків.

Хорошому екодому притаманні:

- лаконічність і мінімалізм в інтер'єрі;

- максимально ефективне використання простору;

- панорамне скління - для кращого вигляду;

- відкриті тераси (де є така необхідність);

- використання сучасних матеріалів;

- прекрасне поєднання з навколишньою природою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь