Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як не потрібно вибирати антену для Т2

Легенди про чудо-антени
Щоб не попасти на вудку недостовірної інформації, що заполонила ці ваші інтернети, давайте пройдемося по всіляких міфах, легендах і іншим фейкам, блукаючим в середовищі аматорського антенно-будови. Наші люди, які в булочну на таксі не їздять, вже давним-давно споруджують телевізійні антени, тому більшість міфів відноситься саме до них. Як і будь-які інші, антенні міфи засновані на людському невігластві, проте в цифрову епоху анонім частіше зустрічається з недостовірною рекламою сумнівних виробників антен або з вірусними роликами на Ютубі, основне призначення яких не допомога у виготовленні хорошої антени, а збільшення числа переглядів. Тобто і в тому і в іншому випадку на нас просто хочуть "заробити" шляхом прямого обману... Якщо ж ви бажаєте придбати нормальну антену для Т2, можете зробити це на сайті dionis-shop.com.ua.

Бородаті міфи
Найбільш яскравою і відомою є легенда про "Ртутні антени". Цій легенді вже понад півстоліття і вона досі жива. Коли легенда починала свій життєвий шлях, ртуть використовували в радіолокаційних станціях. Це викликало страшний креативний сплеск. Навіщо ж вона там, як не для додання супер властивостей антени РЛС ?! Міф ріс і розвивався, породжував дочірні міфи (про червоної ртуті наприклад), причому бурління відбувалося не тільки на кухнях і в гаражах, а й виливалося в серйозні публікації на сторінки популярних журналів. Другий відомий неосвічений міф - це антена з двох пивних банок, які треба причепити на плечики для одягу. Міф дуже популярний, йому присвячено маса роликів на Ютубі. Не оминув його увагою і відомий відеоблогер, антенщик-артилерист Креосан. Але не будемо віднімати ваш час розбором відвертих фейків, а займемося оглядом реальних антен.

Недостовірна реклама
"Антена покрита спеціальним матеріалом, до якого липнуть радіохвилі". З рекламних текстів вже майже зникли такі відверто доставляють пропозиції, але це не змінює суті. Обман став просто більш тонким. Стали в основному писати, що вони пропонують "найпотужнішу, Вася, антену!" Один з недавніх прикладів такого обману є антена HQClear TV. Просто погуглити за назвою і ви переконаєтеся в цьому. Але поки обман розкрився, дуже багато довірливих людей попалося в його мережі. Щоб не стати жертвою такого роду аферистів, зовсім не обов'язково заглиблюватися в технічні нетрі, просто потрібно розуміти, що чудес не буває і потужна антена елементарно не може бути маленькою в порівнянні з довжиною хвилі.

"Крутий" зовнішній вигляд антени
Часто головну роль в популярності тієї чи іншої антени грає її незвичайний "крутий" зовнішній вигляд. Як приклад наведемо заокеанську популярну антену HD Frequency Cable Cutter. Багато американців реально роблять для себе страшне відкриття, що цифрове ТБ можна дивитися безкоштовно з ефіру за допомогою подібного девайса. Якщо врахувати, що середній чек за кабельне телебачення там становить близько $ 1000 в рік, а девайс має "крутий" зовнішній вигляд, то не дивно, що він добре продається. Реально ж антена має посилення не більше звичайного зигзага Харченко, який проглядається в її центрі, і не було необхідності городити всю цю решітку навколо. Ну хіба тільки щоб легше заманити хом'ячка "на віддати грошики" в поле чудес, на якому йому пропонують диво-девайс - "отрезатели кабельного". Але зауважте, в цьому випадку все по чесному, ніякого обмана.🙂



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь