Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати шини для вантажної техніки

Вибір шин визначається цілою низкою чинників - наприклад, тим, де і як використовується транспортно-вантажний засіб. Важливо враховувати характер дорожнього полотна, по якому воно пересувається. Не останню роль в ухваленні рішення про вибір шин грають гранична швидкість руху техніки і температура навколишнього її робочого середовища.

Розглянемо три типи випускаються в даний час шин і області їх застосування. Придбати їх ви можете тут: http://baltic-forklift.com.ua/

Суцільнолиті шини

Суцільнолиті, або еластичні (далі SE, від англ. Super elastic), - найбільш часто використовуваний для навантажувачів тип шин. Завдяки чудовій стабільності цих шин техніці значно простіше виконувати операції з підйому піддонів з продукцією та інших вантажів на велику висоту. Шини SE є найбільш підходящими для транспортних засобів з максимальною швидкістю від 25 км / год. Найсерйозніший аргумент на користь вибору цього типу шин полягає в тому, що її неможливо проколоти. У підсумку, використовуючи їх, ви заощадите на часі можливих простоїв, пов'язаних з ушкодженнями і перевіркою тиску шин.

Недоліком використання шин SE є менший комфорт при роботі для оператора і складності при перевезенні крихких предметів, пов'язані з поганим поглинанням енергії удару внаслідок їх жорсткості. Поряд з цим, необхідно враховувати, що суцільнолиті шини можна встановити тільки за допомогою шиномонтажного преса.

Чорні шини є найбільш відомими для використання на вилочних навантажувачах, однак, наприклад, на харчових виробництвах частіше застосовуються вилкові навантажувачі з шинами, які не залишають слідів. При виробництві таких шин в якості наповнювача замість сажі використовується окис кремнію або крейда, тому при контакті з покриттям підлоги чорних слідів від них не залишається. Серед недоліків шин, що не залишають слідів, можна назвати менший термін служби і більш високу вартість.

Пневматичні шини
Усередині цієї шини поміщена камера, яка краще поглинає ударні впливи, що, в свою чергу, збільшує комфорт при русі навантажувача і зчеплення з нерівними поверхнями дороги. Завдяки цій здатності шини гасити удари і поштовхи істотно знижується ризик пошкодження вантажів. При переміщенні вилочного навантажувача на значні відстані така шина відчуває менше нагрівання, що подовжує цикл її експлуатації.

По конструкції розрізняють два види пневматичних шин.

Радіальні
У радіальних шин сталеві нитки корду в шарах каркаса мають радіальне розташування, тобто спрямовані від одного борта до іншого. Бічні стінки шин такого типу надзвичайно еластичні, завдяки цій особливості транспортні засоби, на яких вони встановлені, можуть розвивати більш високі швидкості при невеликих навантаженнях (понад 30 км / год). До недоліків цього виду шин можна віднести відносно низьку зносостійкість.

Переваги використання радіальних шин:

  1. більш тривалий термін служби при більш високих швидкостях;
  2. краще зчеплення шини з поверхнею підлоги;
  3. менше нагрівання.

Діагональні
У діагональних шин шари каркаса складені з нейлонового корду. Нитки корду на доріжці протектора і боковій стінці йдуть під кутом 55 ° по діагоналі від борта до борта. Оскільки нейлонові корди проходять по всій поверхні доріжки протектора, вони роблять шини міцніше, що виражається в більш тривалому терміні експлуатації. Такі шини ідеально підходять для роботи навантажувачів на низьких швидкостях (менше 30 км / год) з більш високими навантаженнями.

Переваги використання діагональних шин:

  1. велика стійкість до пошкодження;
  2. збільшена стійкість транспортного засобу;
  3. висока зносостійкість.

Правильний вибір шин заощадить вам безліч часу і коштів за рахунок зниження кількості простоїв при їх заміні. Економія на заміні зношених шин є малоперспективною, оскільки веде до різкого зростання ризику виникнення аварійних ситуацій. Шини є необхідним складовим елементом підйомно-транспортного засобу, без якого воно не зможе бути ефективним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь