Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хрестову викрутку?

Викрутка є одним з найголовніших інструментів, що є в домі. Саме нею можна прикрутити і викрутити шурупи, розібрати будь-який електричний (і не тільки) прилад, зібрати меблі і провести безліч інших операцій, які часто виконуються вдома. Але не всі знають, як вибрати хрестову викрутку, на що потрібно звертати увагу при покупці і як саме проводити цей вибір. У цій статті дамо відповіді на ці та багато інших питань.

Конструкція

Як і всі ремонтно-будівельні інструменти, крестовые отвертки мають свої складові, завдяки яким вони правильно функціонують, виконують свою основну роботу. Це:

  1. стрижень - частина інструменту, за допомогою якої можна підібрати прилад під параметри майбутньої роботи;
  2. наконечник - частина інструменту, яка є основною деталлю розглянутого нами приладу. Наконечник розташовується на кінці стрижня, він призначений для виконання головних функцій;
  3. ручка - те, за допомогою чого забезпечується зручність роботи. Якщо ця частина приладу буде занадто незручною, то у вас просто не вийде нормально виконати потрібні дії.

Види викруток

Виділяють такі види викруток:

  1. хрестова;
  2. плоска;
  3. шестигранна;
  4. хрестоподібна з насічками;
  5. зіркоподібна;
  6. оснащена храповим механізмом;
  7. діелектрична;
  8. універсальна;
  9. викрутка з гнучким стрижнем;
  10. індикаторна.

Дані види мають свої плюси і мінуси, кожен з інструментів призначений для окремого типу робіт.

Хрестова викрутка є однією з найпопулярніших. Про існування такого приладу знає навіть дитина, адже вже з назви можна розповісти про декілька його особливостей. Наконечник даного інструменту - конус, що має чотири грані. Вони призначені для входу в хрестовий шліц шурупів та інших подібних деталей.

Плюси інструменту полягають в його формі - завдяки їй під час роботи виходить більше точок дотику, контакт збільшується в два рази. Це відрізняє прилад від побратима - плоскої викрутки. За допомогою хрестової можна набагато міцніше затягнути кріплення, а це є дуже важливою складовою будь-якої роботи.

Інструмент позначається двома буквами англійського алфавіту - PH. Основні робочі області - закручування автодеталей, техніки і кріплення гвинта.

Головне, на що варто звертати увагу під час вибору хрестової викрутки - співвідношення ціни і якості. Навчаючись на помилках, ви зможете знайти для себе ідеальний інструмент, який допоможе викрутити вам не один шуруп.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь