Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати літні шини?

Продовжувати їздити на зимових шинах влітку і навесні небезпечно, адже така гума розроблена для експлуатації при мінусових температурах. На які параметри варто звернути увагу при виборі літніх шин і як вони впливають на керованість і рівень комфорту під час їзди, розповімо в цій статті.

Жорсткість гуми

Ступінь жорсткості матеріалу впливає на зчеплення, плавність і м'якість ходу автомобіля, а значить, і на рівень комфорту. М'яка гума в повній мірі забезпечить хороші показники по всіх перерахованих параметрах. Однак любителям «прокататися з вітерцем» такий варіант не підійде, оскільки при проходженні крутих віражів і здійсненні маневрів м'яка гума призведе до помітного крену.

Вибираючи шини тут https://tireshop.ua/shini, виходьте з власних потреб і переваг: для неспішного пересування по міських вулицях підійдуть м'які шини, а для швидкісної їзди по трасах - більш жорсткі.

Низькопрофільні чи стандартні шини

Низкопрофільними називають такі шини, у яких співвідношення висоти до ширини складає не менше 50%. Такі вироби більш жорсткі, що підвищує курсову стійкість автомобіля і знижує схильність до заметів навіть на високих швидкостях. Але на цьому плюси низкопрофільної гуми закінчуються. До негативних моментів віднесемо зайве навантаження на підвіску, високу вартість і недостатній рівень комфорту. Менш чутливі до нерівностей дороги повнопрофільні шини.

Опір коченню

Індекс опору коченню позначається латинськими буквами, де А - найнижчий показник, а G - максимальний. З огляду на цей параметр при виборі літньої гуми, автомобілісти можуть істотно знизити витрату палива: чим нижчий опір - тим меншими є витрати пального. І хоча високі показники економічності відображаються на вартості шин, матеріальне вкладення виправдається досить швидко за рахунок зменшення витрат.

Малюнок протектора

Цей показник впливає на гучність, керованість і зчеплення, особливо на мокрому дорожньому полотні. Гідну стійкість до аквапланування забезпечать шини з направленим типом. Це «швидкісний» варіант, який довго прослужить при переважній експлуатації на високих швидкостях. Симетричний не так впевнено веде себе під час опадів, але відрізняється кращими показниками комфорту. Асиметричний поєднує характеристики двох попередніх типів протекторів - такі шини відрізняються підвищеною зносостійкістю і опором до аквапланування.

Вантажопідйомність

Безпечним вважається індекс навантаження, що перевищує максимальну вантажопідйомність на одне колесо при повністю спорядженій масі на 15-20%. В іншому випадку не уникнути передчасного зносу шин і зниження показників безпеки.

Відзначимо, що універсальних моделей не існує. При виборі враховуйте характеристики автомобіля і вашу манеру водіння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь