Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Скільки коштує безкоштовна консультація адвоката?

Заощадити до звернення в суд або отримати одразу кілька порад від різних адвокатів надзвичайно корисно, але консультація безкоштовно - це всього лише мудрий заголовок, придуманий маркетологами.

Професійна юридична консультація проходить приблизно годину, протягом якої адвокат повинен повідомити вам про ваші законні права і можливі варіанти розвитку справи в майбутньому суді.

Цікаво, і для чого ж адвокату втрачати цей час на рішення вашої проблеми безкоштовно?

Думаю, адвокат не розповість і половини інформації про те, як він буде вирішувати ваша справа в суді, а обмежиться загальними висновками, які легко прочитати самостійно в інтернеті.

Безкоштовна консультація - це швидше за все попередня зустріч, на якій адвокат постарається переконати свого майбутнього клієнта підписати договір.

Для того, щоб уникнути непорозумінь, з'ясовуйте, що входить в консультацію адвоката, як довго вона триватиме і чому вона надається безоплатно.

Можна, наприклад, давати безкоштовні консультації, але займають вони не більше 5 хв по телефону. Даються поради, як краще вчинити в питанні і тільки людям, які, ну дуже далекі від юриспруденції.

Клієнтам же, яким доведеться звернутися в суд, слід розуміти, що консультація грамотного адвоката може надаватися БЕЗКОШТОВНО або швидше за все називатися БЕЗКОШТОВНОЮ в тому випадку, якщо буде підписано договір на надання юридичних послуг. Якщо ж після консультації, договір ви не побажаєте укладати, - будьте ласкаві сплатити час адвоката.

Ось приклад стандартної консультації по сімейних спорах.

Повторюю багато разів, до розлучення необхідно готуватися.

Ймовірно під час консультації, з адвокатом вам доведеться обговорювати дуже особисті речі (насильство в сім'ї, подружні зради), можливо висловлювати гнів, розчарування і біль, а іноді і плакати. Розповісти, як про спільному майні, набутому ними в шлюбі, так і боргових зобов'язаннях. Визначити, що ви зможете отримати по закінченню суду. Нарешті, прийняти для себе рішення, чи вистачить вам емоційних сил почати судовий процес. Якщо вам потрібен адвокат Киев, зверніться в адвокатську групу Августинова.

Адвокату в свою чергу, важливо прийти до розуміння того, які ваші цілі і який можливий результат. Чим чесніше ви з адвокатом і самим собою на початку майбутнього розлучення, тим ефективнішою буде робота адвоката.

На консультації потрібно обговорити відразу ряд питань: опіку над дітьми, хто і де залишиться проживати після розлучення, як розділити майно, як довести, що є й інші активи, участь обох батьків у змісті і вихованні дітей, можливість досудового врегулювання спору, судовий збір, податки і вартість переоформлення майна.

Тільки правдивість ваших відповідей на консультації допоможе адвокату краще зрозуміти вашу ситуацію. Інформація, що розкривається адвокату в ході консультації, залишиться конфіденційною, тому клієнту можна не боятися бути чесним. І на першій зустрічі з адвокатом цілком нормальною виявиться прийняття ситуації, що ви поки не знаєте, чого ви хочете і чи готові проходити судовий процес.

Для того, щоб отримати максимальну користь від адвоката, запам'ятайте: на консультації важливо клієнту і адвокату познайомитися один з одним, визначити кінцеві цілі, можливі варіанти розвитку справи в суді, перш ніж подавати на розлучення.

Сподіваюся ви не думаєте, що вам з адвокатом варто обговорювати всі ці питання БЕЗКОШТОВНО?



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь