Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кухню? Поради дизайнера

Давайте поговоримо про кухнях - їх формах, наповненні, основних зонах і відмінностях кожного стилю. Для прикладу візьмемо кухні Кюхенсберг німецького виробництва, так як виробник є лідером кухонного ринку і добре зарекомендував себе в Україні. Також для прикладу можете подивитись фото кухонь компании Mobiform, які є доволі вишуканими і сучасними.

Різновиди кухонь
Кухні буваю:

  1. прямі, для кухонь площею до 6 м ²;
  2. г-образні;
  3. п-образні;
  4. з островом, які можна встановити лише тоді, коли відстань від одних до інших скриньок не менш 1 метра.

У кухні є чотири зони. Зона зберігання, робоча поверхня, мийка і зона для приготування їжі. Кухня складається з трьох елементів, а саме:

  1. нижні шафи;
  2. навісні шафи;
  3. колони.

Основний елемент кухні складається з фасаду, лицьовій поверхні і корпусу.

Нижній фасад кухні

Рекомендовано використовувати висувні ящики в нижньому фасаді, а не орні дверці. Відкривши ящик можна побачити все, що в ньому перебувати, і дістати це без особливих зусиль. Якщо використовувати орні дверці, то необхідно присідати і займатися пошуком необхідних речей іноді навіть виставляючи все, що там знаходиться.

Ящик легко висувається, так як в ньому використані якісні німецькі механізми, що працюють без збоїв і витримують значні навантаження.

Навісні шафи
Є шафи глибиною 300 і 400 мм. У невеликих кухнях їх необхідно робити до стелі. Вертикальні лінії шафи візуально збільшать кухню, до того ж істотно збільшитися зона зберігання. Також в ящиках можна надійно заховати всі комунікації. Розміри навісних фасадів кратні 5 або 10 см.

Робоча зона

Складається вона з поверхні, мінімальний розмір якої не може бути менше метра. Робоча зона повинна знаходитися в легкій доступності від зони зберігання, мийки і плити.

Функціональність кухні
В її основу покладена ергономіка, яка представляє собою оптимізацію робочого праці. Основним правилом є ергономічний трикутник з такими вершинами як холодильник, мийка і плита.

Правило говорить, що сума всіх сторін трикутника повинна бути не менше 4 метрів і не більше 8 метрів. Якщо це правило буде порушено, то при приготуванні їжі господиня буде сильно втомлюватися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь