Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Осінь в Севастополі: чим зайнятися, що подивитися і куди сходити

Весна і осінь - чудовий час для екскурсій. Причому, на відміну від зими, вони можуть проходити не тільки в музеях, а й на відкритому повітрі: в заповідниках Севастополя, на руїнах Херсонеса Таврійського або в ботанічному саду.

 

Міжсезоння - прекрасна пора, щоб вибратися з міста і милуватися природою, яка тільки прокидається або, навпаки, закінчує свій річний цикл. Якщо ви шукаєте, як доїхати в Крим, подивіться тут розклад руху автобусів.

 

1) Херсонес Таврійський. До античного поліса, засноване стародавніми греками на південно-західному узбережжі Криму в V столітті до нашої ери, тепер можна дістатися на міському автобусі № 22. Херсонес вразить вас розмахом: в прекрасно збережених руїнах міста, який існував аж до кінця XIV століття, ви зможете розгледіти вулиці і площі, підвали будинків зі збереженими артефактами, оборонні вежі та ворота. Навесні Херсонес стає особливо гарний: паростки нового життя пробиваються крізь минуле і дають надію на майбутнє!

 

2) Генуезька фортеця Чембало в Балаклаві. Оборонна фортеця була побудована в 1343 році на неприступною Фортечний горі. Обривисті схили робили штурм з берега практично неможливим, а стіни фортеці, складені з довговічного кримського мармурового вапняку, зробили Чембало понад надійним укриттям для своїх господарів.

 

3) Максимова дача. Нікітський ботанічний сад біля Ялти знають всі, хто коли-небудь був в Криму. Але мало хто чув про заказник "Максимка", як його називають севастопольці. Цей присадибна парк, створений архітектором Фельдманом в кінці XIX - початку XX століття, за красу і розкіш називали севастопольської Францією. На території Максимової дачі було висаджено понад 1500 рослин, тут знаходилися оранжерея, виноградники, вольєри з екзотичними тваринами, ставки, розарій. Однак, наступні 100 років цією територією ніхто не займався, хоча в 1990 році був підписаний указ, який зобов'язує виділяти значні суми на відновлення заповідника. Однак, незважаючи на байдужість людей, природа не зробиться і відтворює себе самостійно. Навесні в "Максимка" все цвіте і пахне, а доступність парку, розташованого зовсім недалеко від проспекту Острякова, робить його доступним і привабливим.

 

4) Макові поля. У травні в Криму цвітуть дикі маки. Поля, залиті червоним кольором, сліпуче красиві. Побачивши таке одного разу, ви запам'ятаєте це диво природи назавжди. Але зловити маковий колір не так просто - цвітіння маку триває всього добу. Якщо весна видалася теплою, маки цвітуть вже в середині травня або навіть трохи раніше; якщо ж тепло довго не приходило в Крим, маковий цвіт можна зловити тільки в кінці травня, зрідка на початку червня. У передмістях Севастополя маки можна побачити в стародавньому Херсонесі, Інкермані і вздовж Президентської дороги.

 

5) Похід в гори. Це задоволення краще відкласти на осінь. Ви побачите неймовірні локації, як у фільмі «Володар кілець», побудете прямо під хмарами. Вдихнете чистого гірського повітря і просто розслабитеся. А якщо дочекаєтеся вечора, то, сидячи на горі, зможете спостерігати, як сонце, червоніючи, сідає в море.

 

6) Грибні місця. Ще одне чудове місце розваг для тих, хто вирішить приїхати до Севастополя восени. Грибний сезон починається тут в середині жовтня. Опеньки, рижики і навіть рідкісні для середньо смуги оленячі ріжки - севастопольським лісах буде чим порадувати навіть досвідчених грибників.

 

7) Пікнік на озерах. Походи в гори не кожен подужає, інша справа - пікнік біля озера. Відправляйтеся до Ходжа-Сала або до марсіанського озера, розставляйте мангал і приступайте до шашликів, насолоджуючись красою природи, кольором води і пляшкою хорошого кримського вина!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь