Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати квартиру?

Купівля квартири - це значний стрес, який приносить напругу. Вибір квартири - процес довгий та індивідуальний. У всіх смаки різні. Комусь подобається сонячна сторона, а комусь - великі площі, розташування в центрі міста тощо. Так як же знайти потрібну квартиру?

Квартири бувають первинними і вторинними. Первинними є новобудови, а вторинними є квартири в яких вже жили. У новобудов і вторинних квартир є багато переваг і недоліків. Вторинні квартири на відміну від новобудов готові до заселення. Також вторинне житло не вимагає великих витрат на ремонт. До недоліків вторинного житла відноситься стара сантехніка, невелика площа кімнат, проблеми з електрикою і так далі. У порівнянні з вторинними новобудови мають ряд переваг. Наприклад, великі площі кімнат, високі стелі, чистий під'їзд, нова водо- і газопровідна системи, відеоспостереження та робота охорони і багато іншого. До недоліків новобудов відносяться великі витрати на ремонт, час на будівництво, оформлення документів і так далі.

У разі якщо покупець маючи грошові кошти не знає як правильно вибрати квартиру, то йому потрібні поради фахівців. Порад лише кілька:

1. Межа бюджету. Перш ніж почати пошук квартири, потрібно розрахувати суму, на яку має бути куплене житло. При відсутності готівкових коштів виникає питання: «Як оплатити суму, якщо я куплю 1 комнатную квартиру?». Є кілька способів оплати за житло: взаємозалік, іпотека, кредит, державна програма. При оформленні квартири  в кредит необхідно розрахувати суму, яку покупець зможе оплачувати щомісяця.

2. Навіщо потрібна квартира? Мета експлуатації квартири впливає на її вибір. У багатьох випадках квартиру люди змінюють через зміну місця роботи, навчання, поповнення в сім'ї, підвищення або зниження фінансового стану, зміну обстановки тощо.

3. В якому районі купувати? У більшості випадків люди вибирають квартиру поблизу того району, де раніше жили. При переїзді багато людей зберігають звичний спосіб життя, до якого вони звикли.

4. Що вибрати? Новобудова чи вторинне житло. Багато хто хоче вкласти гроші в новобудову і жити в новій і чистій квартирі. Для цього потрібен час, терпіння і певна сума грошей. В результаті власник отримає квартиру в новому будинку. При цьому потрібно додатково витратитися на ремонт і терпіти шум від сусідів. А при купівлі вторинного житла на ремонт можна витратитися за бажанням і оформлення документів не займає тривалий час.

5. Перед покупкою потрібно знайти додаткову інформацію. Перш ніж купувати житло потрібно вивчити, яка ціна на ринку за квартири. Також при виборі важливим є планування будинку. Брати до уваги поради друзів і родичів не варто.

6. Уважність при огляді. Отже, після вибору кількох потенційних квартир варто бути уважними. Справа є виснажливою і витратною в часі. Оглядати квартири потрібно вдень. Тому що вечорами освітлення в квартирах є поганим. Крім того після покупки можуть виявитися недоліки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь