Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як врятуватися від спеки влітку?

Всі люблять літо, але далеко не кожен здатний спокійно переносити високі температури в цей час року. Ми розповімо, як найкраще освіжатися в спекотні літні місяці і як зберегти прохолоду у своєму домі.

До речі, якщо вас цікавлять поездки в Приморск из Днепра, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.

Правильне провітрювання

У надії на прохолодний протяг в квартирі, у спеку багато людей часто відкривають навстіж вікна. Але через це у приміщення потрапляє ще більше теплого повітря. Вирішальним для провітрювання є час доби: відкривайте вікна відразу після пробудження, оскільки повітря залишається прохолодним приблизно до 8:30. Потім повністю закрийте вікна та штори.

А щоб вночі не відчувалося задухи, повісьте перед відкритим вікном мокре простирадло: таким чином повітря, що надходить з вулиці буде охолоджуватися ще більше.

Обережність з освіжаючими напоями

Пити у спеку напої з льодом - велика помилка. Після вживання охолоджених рідин організм людини починає компенсувати виниклий в організмі дисбаланс, витрачаючи купу енергії на її нагрівання, в результаті чого людина починає потіти сильніше. Тому влітку рекомендується вживати напої тільки кімнатної температури.

Відмова від важкої їжі

З набитим шлунком організму набагато важче охолоджуватися. Перетравлення їжі сприяє витраті енергії, і відповідно, виділенню тепла. Тому в літню спеку жирної їжі слід уникати. Замість цього рекомендується налягати на багаті водою фрукти і овочі, такі як диня, ягоди, огірки і помідори.

Поменше кави і спиртного

Хоча кава стимулює кровообіг, незабаром після припливу енергії циркуляція крові знову сповільнюється. Тому не варто навантажувати організм, який і так перебуває в стресовому стані через спеку.

Алкоголь при високій температурі повітря також порушує кровообіг, крім того, він виводить з організму рідину, якої той так потребує.

Підходящий одяг

Коли на вулиці спекотно, найкраще носити одяг з дихаючих матеріалів, таких як льон, бавовна або шовк. Також віддавайте перевагу світлим тонам, оскільки темна тканина поглинає тепло і швидше нагрівається.

Післяобідній сон

Якщо робота дозволяє влаштовуйте сієсту. З 12:00 до 15:00 год сонце знаходиться в зеніті, відповідно, і температура повітря найвища. У цей час найкраще залишатися в прохолодному місці або в тіні і відпочивати.

Охолодження ніг

Щоб забезпечити додаткову свіжість, використовуйте охолоджені устілки для взуття. Просто помістіть їх в холодильник на ніч, а потім у взуття.

Інший спосіб остудити ступні - це перероблена грілка. Налийте в неї крижану воду і покладіть під ноги.

Холодний душ - не дуже хороша ідея

Ополоснутися під холодним душем, щоб врятуватися від спеки, звучить заманливо, але насправді не ефективно. Холодна вода змушує пори скорочуватися, так що після душа ви почнете потіти ще більше. Для цієї мети більше підійде теплий душ.

Як охолонути в офісі?

Навіть роботу в задушливому приміщенні можна зробити трохи приємнішою. Для цього необхідно по можливості відключати непотрібні джерела тепла, наприклад, принтери, монітори або лампочки. Також хорошим варіантом буде поїздка Днепр - Геническ для відпочинку.

Неоціненну допомогу нададуть також настільні вентилятори окремого живлення, USB. Крім того, перебування в офісі можна полегшити, якщо періодично на 10-15 секунд занурювати зап'ястя в холодну воду. Як стверджують експерти, це знижує температуру тіла приблизно на 60 хвилин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь