Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Енергозберігаючі панелі опалення. Принцип дії, застосування, переваги

Сучасний житловий будинок або квартира повинні забезпечувати комфорт і затишок проживаючим в ньому жителям. Саме це завдання намагаються сьогодні вирішити розробники сучасних інноваційних опалювальних систем з використанням останніх досягнень науки і техніки.

Поступово відходять у історію морально застарілі старі види обігрівачів, які вже не гарантують потрібні ККД, простоту і надійність в експлуатації, вже не кажучи про те, як вони вписуються в загальний інтер'єр житлового приміщення. Величезні чавунні опалювальні батареї вже не витримують будь-якої конкуренції з сучасними системами обігріву та відходять у минуле. На їх зміну приходять сучасні більш ефективні та економні альтернативні системи обігріву для приміщень заміських будинків, котеджів або простих квартир.
Багато хто вважає, що установка сучасних обігрівачів є досить дорогим задоволенням і не по кишені звичайному користувачеві. Дійсно, багато інноваційні системи коштують не дешево, але вони окуповуються в подальшій експлуатації. Тому, витративши значні кошти на першому етапі установки обігрівальної системи, можна заощадити на оплаті за тепло в процесі подальшого її використання. Придбати енергозберігаючі панелі можна тут: https://termoplaza.com/.

Якщо споживач хоче гарантувати в своєму будинку постійні тепло і затишок, а також забезпечити сучасний дизайн свого житла, то саме час поміняти застарілу систему опалення на сучасні пропозиції, яких з кожним днем ​​стає все більше.
Одним з видів сучасних опалювальних систем є оригінальні та практичні інфрачервоні теплові європанеллю. На сьогоднішній день такий вид обігрівачів по праву вважається найбільш економічним, безпечним і продуктивним (коефіцієнт ККД становить близько 90%) для обігріву житлових приміщень.

Принцип дії теплових панелей.

Теплові панелі виробляють зі спеціальних оцинкованих металевих коробів товщиною від 10 мм до 20 мм. Усередині таких коробів розташовуються випромінюючий елемент разом з відображає теплоізоляцією. Завдяки унікальній конструкції обігрівача, відбувається нагрівання тільки лицьової частини панелі, в той час як тильна частина залишається практично холодної.

Таке рішення сприяє можливості створити направлений тепловий потік в потрібному напрямку. Обігрів приміщень відбувається за допомогою впливу інфрачервоного випромінювання оптимального спектрального складу.

Застосування теплових європанелей.
Інфрачервоні стінні опалювальні панелі використовують для обігрівання або утеплення стін житлових приміщень, підвіконь, біля дверних прорізів, також можуть застосовуватися в туалеті, ванній кімнаті, кухні, дитячій кімнаті або робочому місці. Установка додаткових терморегуляторів дозволить регулювати температуру в досить широкому діапазоні, аж до 50 0С.

Опалювальні європанеллю досить компактні, легкі і мобільні, мають високу механічну міцність, значний експлуатаційної термін і високу ступінь електрозахисту. З використанням таких панелей можна реалізовувати найнеймовірніші варіанти опалювальних систем.

При розрахунку кількості потрібних теплових панелей використовується наступне співвідношення - 75 Вт для 1 м2 (система основного опалення) і 50 Вт для 1 м2 (система додаткового опалення). Цього достатньо щоб забезпечити комфорт і затишок в приміщенні житлового будинку при зовнішніх температурах до -30 0С.
Наприклад, для обігріву житлового приміщення площею 20 м2 з нормально утепленими стінами досить буде рівномірно розташувати на стінах, стелі, під підвіконнями чотири панелі з потужністю по 250 Вт.
Фахівці рекомендують виконувати установку панелей з терморегуляторами. В такому випадку можна економити до 30% енергоносія після початкового етапу прогріву приміщення. Крім цього, наявність терморегулятора не вимагає постійного контролю над роботою термопанелі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь