Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Класичні дивани: особливості, переваги, недоліки

Класичний стиль в дизайні інтер'єру - визнана розкіш, респектабельність. Щоб оформити інтер'єр в цьому стилі, потрібні відповідні меблі, що відповідають обраній стилістиці. Які особливості у класичних диванів?

Особливості класичних диванів
У класичного дивана є ряд характерних рис, за якими ви гарантовано його дізнаєтеся:

Традиційна для цього предмета меблів форма - прямокутне сидіння, прямокутна спинка із закругленими краями і закругленими підлокітниками.
Стримані кольори оббивки (біло-сірий, сіро-коричневий, зелено-сірий, бордовий, коньячний, темно-синій).
Принти на оббивці «під старовину» (дрібний квітковий принт, лілії, вензель, смужки, Дамаску візерунок).
Декоративні деталі (різьблення, візерунки, ковані деталі, металеві заклепки).
Не дивлячись на мотиви ретро, ​​що читаються в дизайні багатьох класичних моделей диванів, всередині вони цілком сучасні. Класична м'які меблі виготовляється з масиву дерева, а також з інших деревних матеріалів. Всередині у них не тільки пружинні блоки, а й ультрасучасні наповнювачі. Всередині у класичних диванів той же холлофайбер, пінополіуретан або спінений латекс, що і в моделях в стилі модерн, хай-тек або лофт. Тканини з ретро-принтами теж сучасні зі спеціальними просоченнями, що перешкоджають утворенню плям. Часто для оббивки використовується натуральна шкіра. Придбати класичні дивани можна тут: https://pro100mebli.com.ua/category/divany-klassicheskie/

Деякі класичні моделі стилізовані під відомі музейні експонати і повністю повторюють їх дизайн, але також виготовляються із сучасних матеріалів. Якщо ви не поставили собі за мету зробити свою вітальню копією одного із залів Лувру, розгляньте більш практичні моделі.

Плюси м'яких класичних меблів
Найголовніший плюс цих меблів - її розкішний, величний вигляд, в який закохуєшся з першого погляду. Зовнішність диванів і ліжок не старіє. Над нею не владний час, а з сучасними технологіями меблевого виробництва її нескладно відреставрувати.

Другий важливий плюс - довговічність. Більшість моделей виготовляється з натурального дерева, високоякісних тканин, шкіри, хороших наповнювачів, добротної фурнітури.

Статусність - ще один «коник» таких меблів. У порожній кімнаті з простакуватою обробкою і мінімум декору такі меблі не поставиш. Їй потрібно відповідне оформлення, щоб вона «заграла» по-справжньому і тут вже вам неминуче доведеться продемонструвати свій смак і можливості гаманця. Ваші зусилля будуть винагороджені захопленими відгуками гостей і тим естетичним задоволенням, яке ви будете відчувати щоразу, сидячи на дивані у вітальні.

Мінуси диванів в класичному стилі
Класика не «дружить» з тісними кімнатами, похмурими шпалерами, низькими стелями. Вона вимагає простору, блиску, гарного освітлення і відповідних матеріальних витрат. Порівняно висока ціна - єдиний недолік цих меблів. Висока вартість виправдана якістю і красою виробів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь