Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати пружинні дивани і на що звернути увагу

Диван - це деталь меблів, яка є в кожному будинку. Перед тим, як відправитися в магазин меблів за обновкою, потенційні покупці замислюються над тим, які дивани краще: пружинні або безпружинні, в чому можна побачити різницю між ними.

Характеристики та переваги пружинних диванів

Моделі диванів на пружинному блоці - це найдавніший вид конструкції м'яких меблів, який не втрачає популярність і в наші дні.

Плюси пружинних диванів:

  1. Довговічність - за умови правильної експлуатації такий предмет м'яких меблів може прослужити до 10-15 років.
  2. Здатність витримувати великі навантаження без шкоди для комплектуючих.
  3. Формування рівній поверхні без провисання.
  4. Високий рівень вологообміну.
  5. Відмінна мікроциркуляція повітря усередині пружинного блоку дозволяє на тривалий час зберегти здоровий мікроклімат.
  6. Також пружинні дивани характеризуються високою пружністю і надійністю.

Щоб виріб від https://divan-max.ua/ прослужив максимально довго незалежно від технічних параметрів, варто не нехтувати рекомендаціями по експлуатації: не стрибати і не ходити по ньому, не сідати на край, періодично міняти положення сидіння.

Якщо диван планується використовуватися як спальне місце, то потрібно вибирати модель з однаковим наповнювачем спинки і сидіння.

Крім того, окрім якості та особливостей пружин важливо визначити матеріал внутрішнього наповнення. Для виключення алергічних реакцій, подразнень найкраще купувати дивани з натуральними волокнами всередині.

Тест-драйв м'яких меблів

Визначити особисто для себе, що краще - пінополіуретан або пружинний блок, можна виходячи з характеристик обох різновидів і особистих переваг. А для того, щоб вибрати якісний диван на пружинному блоці, фахівці рекомендують в магазині провести кілька тестів:

  • Присісти на м'який предмет меблів. Так можна перевірити пружність моделі і якість наповнювача (якщо місце прогину швидко вирівнялося, значить диван виготовлений з якісних матеріалів).
  • Перевірити кут між вертикальною (спинкою) і горизонтальної поверхнями: вони повинні забезпечувати комфортне сидіння.
  • Розкласти і скласти диван, висунути всі ящики, протестувати металеву фурнітуру.
  • У міру можливості визначити, скільки витків у пружин: чим вище їх густота, тим зручніше диван.

Але найважливіше перед покупкою меблевої обновки самостійно перевірити, який різновид пружинного блоку взята за основу. Зробити це можна за допомогою найпростішого тесту: поставити на диванчик чашку або інший предмет і присісти поруч. Якщо вони не впали, значить ви сидите на незалежному пружинному блоці, в якому пружини прогинаються тільки в місцях великого навантаження.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь