Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЖИТТЯ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ІНСТИТУТУ: як влаштуватися на роботу? Поради від HR Эльдорадо

HR Эльдорадо

Ще на етапі вступу було б добре промоніторити дані про те, після якого інституту легко влаштуватися на роботу молодому спеціалісту. Справа в тому, що є ВНЗ, які допомагають у працевлаштуванні випускників за фахом.

Також не заважає простежити за компаніями. Деякі організації зацікавлені в притоці свіжого молодого «м'яса». Такі співробітники коштують дешевше досвідчених, а при цьому в якості бонусу компанія в особі такого працівника отримує молодість, ентузіазм і бажання навчатися. Навіть за умови невеликої оплати вашої праці йти туди варто, хоча б для того, щоб набратися досвіду в своїй сфері.

Не варто нехтувати думками HR Эльдорадо, які відзначають в молодих фахівців завищений рівень самооцінки і власної ринкової вартості.

Навіть якщо робота під час канікул оплачувалася набагато більше того, що вам пропонує роботодавець, не поспішайте відмовлятися. Найчастіше до маленької зарплати додаються кар'єрні можливості. А це куди важливіше для вас на даний момент.

Не забувайте відповідально підходити до підготовки до співбесід. Попередньо дізнавайтеся подробиці про діяльність компанії. А на зустрічі постарайтеся продемонструвати всі свої переваги. Дайте роботодавцю зрозуміти, що ви зацікавлені працювати у них, хоч у вас і немає досвіду в цій сфері.

ЯК ЗНАЙТИ РОБОТУ ВИПУСКНИКУ УНІВЕРСИТЕТУ БЕЗ ДОСВІДУ РОБОТИ?

Мало хто знає, що криза-ідеальний час для пошуку роботи молодим фахівцем, у якого ще зовсім немає досвіду.

Роботодавці не можуть тримати багато досвідчених і високооплачуваних співробітників. І ось тут ваше завдання - запропонувати таким роботодавцям себе у всій красі. Переконайте його, що ви будете робити те ж саме, але за набагато менші гроші.

Криза рано чи пізно закінчиться, а на той час ви наберетеся досвіду і навичок, які стануть основою до того, щоб попросити прибавки.

Найчастіше роботодавці готові компенсувати відсутність знань у працівника маленькою зарплатою.

ЯКЩО НЕМАЄ РОБОТИ ПО СПЕЦІАЛЬНОСТІ

Буває і так, що навіть якщо ви згодні на будь-які умови, знайти роботу за фахом не виходить а їсти хочеться.

Що слід робити в цьому випадку:

  • підняти всі старі зв'язки, якщо ви колись підробляли в логістиці, продажах, колл-центрі, на аутсорс;
  • шукати роботу помічником або асистентом на неповний робочий день;
  • знайти будь-яку чорнову роботу (кур'єром, вантажником, консультантом) і продовжувати шукати роботу, розсилати резюме, їздити на співбесіди.

Між іншим, знайти роботу в Англії після університету теж вельми нелегко. Колишнім студентам доводиться і попрацювати в Макдональдсі, і побути безробітними перш, ніж вони зможуть знайти щось підходяще. Основна відмінність від нас полягає в тому, що іноземні студенти до цієї ситуації готові.

Не намагайтеся влаштуватися на перше-ліпше вам місце, однак і з амбіціями слід бути обережними. Добре, коли ти знаєш собі ціну. Але часто випускники роблять одну і ту ж помилку: намагаються знайти роботу з зарплатою на ринку, яка відповідає цій спеціальності.

Пам'ятайте: висока зарплата - це результат важкої роботи, набраного досвіду і постійної роботи над собою, підвищення кваліфікації. І поки цього у вас немає, цілком природно, що і отримувати за ці ж функції ви будете в рази менше, ніж більш досвідчений колега.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь