Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги і застосування клінкерної плитки

Клінкерна плитка, як і керамічний граніт, на сьогоднішній момент вважається найбільш затребуваним матеріалом при облицюванні веранд, фасадів, сходів і майданчиків. Популярність подібного матеріалу пояснюється його хорошими характеристиками, такими як морозостійкість, водостійкість, міцність.

До того ж, клінкерна плитка має відповідність усім нормам і вимогам безпеки і гігієни.

Виробництво клінкерної плитки зародилося в Голландії, ще в 19 столітті. Тоді своє застосування плитка знаходила в укладанні доріг і лише пізніше стала використовуватися як облицювальний матеріал для будинків. При цьому клинкерную плитку купить в Киеве ви можете вже зараз за доступними цінами.

До складу плитки при виготовленні здійснюється додавання оксидів і флюсів. Мається на увазі розділення такої плитки на глазуровану і неглазуровану.

Неглазурована плитка одинарного випалу виготовляється методом екструзії, або пресування. Перший спосіб виробництва має на увазі під собою продавлювання через конкретну форму. За допомогою подібного способу здійснюється як правило виготовлення плитки складної геометричної форми.

Застосовується подібна плитка для басейнів. Вона має низький коефіцієнт водопоглинання, гарну здатність до витримуванню перепадів температур і низький ступінь стирання, що є важливими характеристиками для матеріалу, що використовується при створенні басейну.

Примітно, що плитка, використовувана при будівництві басейну, виготовляється за спеціальною технологією, яка передбачає необхідність надання плитці властивостей, завдяки яким вона зможе витримати вплив води.

У виробництві застосовуються порцелянові глини, які мають здатність до витримуванню високих температур. Слідом за здійсненням формування та пресування відбувається розміщення зразка в піч на одноразовий випал. Температура в печі становить при цьому 1300 градусів за Цельсієм.

Для облицювання басейну плитка повинна мати закруглені кінці і спеціальне покриття. Виготовлення даної кераміки відбувається у формі пластини з присутністю рельєфного малюнка і насічками на поверхні. Або з наявністю шорсткої поверхні.

Клінкерна плитка вважається більш дешевим матеріалом в порівнянні з тим же керамогранітом. Але при цьому гарантує довгий термін експлуатації завдяки своїм відмінним технічним характеристикам.

Вона не піддається гниттю, впливу грибка, не горюча, не піддається впливам навколишнього середовища, надовго зберігаючи свій первозданний вигляд.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь