Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яке буває сукно для більярду

Плюси і мінуси більярдного сукна

Справжні шанувальники більярду, професіонали або аматори, розуміють, яке величезне значення має сукно для бильярда. Це не просто гарне ворсисте покриття впізнаваного зеленого кольору. Це - важливий атрибут більярду, такий же вирішальний фактор в грі, як навички бильярдиста, спритність і тактика.

Бильярдное сукно буває різних видів, може відрізнятися за якістю і експлуатаційними характеристиками. Багато гравців і власники клубів намагаються замовити більярдне сукно найдорожчої категорії. Логіка в цьому є, звичайно, сукно для більярда від авторитетного західного виробника буде гарантовано якісніше азіатського варіанту і коштувати дешево не може. Але чи завжди підвищені витрати виправдані?

Перш ніж вибрати і замовити більярдне сукно преміум класу, розберемося в його перевагах і недоліках і з'ясуємо, чи можна заощадити на покупці необхідної атрибутики.

Основні характеристики - плюси і мінуси

Сукно для більярда ділиться на дві основні категорії - професійне і аматорське. Професійне, відповідно, буде коштувати в рази дорожче звичайного. Але і його експлуатаційні показники значно краще.

Переваги хорошого сукна:

  1. гладкість - найважливіший критерій для вдалої гри, забезпечується складом тканини;
  2. довговічність - в більярд можна грати годинами, гарне сукно стійко і без зміни якостей витримує інтенсивні навантаження до 5 років регулярного використання;
  3. міцність - тканина не рветься від контакту з києм і іншими предметами;
  4. щільність - сукно не деформується від ударів куль, не утворює ямок, борозен;

Парадоксально: плюси якісного більярдного сукна можуть бути одночасно мінусами.

Недоліки:

  1. гладкість - підвищену гладкість має зазвичай тонке сукно з великим відсотком натуральної вовни. Але такий склад не забезпечує потрібну довговічність;
  2. гігроскопічність - органічні волокна мають властивість вбирати вологу і запахи, що впливає практично на всі характеристики більярдного сукна. З цієї причини гідні виробники використовують спеціальні просочення, що позначається на ціні;
  3. необхідність регулярного догляду. Навіть високоякісне сукно потрібно регулярно чистити спеціальними щітками і засобами. а це час і додаткові витрати.

У підсумку можна зробити висновок, що плюси і мінуси більярдного сукна залежать від виробника і характеристик.

Більярдне сукно гідної якості на 70% складається з гладкої камвольної вовни і на 30% з нейлону. Саме таке поєднання забезпечує потрібну гладкість і пружність покриття, оптимальний гуркіт кулі і контроль над нею, не знижуючи істотно довговічність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь