Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види та відмінності принтерів і МФУ

Вибрати техніку для друку не завжди виявляється простим заняттям. Перед покупкою такої техніки необхідно врахувати масу нюансів і визначити призначення пристрою. Якщо обладнання необхідно тільки для роздруковування текстів, можна обійтися простим принтером. Коли необхідний сканер, копір і принтер обладнання, то вибір стає очевидним - це МФУ.

  1. Багатофункціональне обладнання, яким є МФУ, підрозділяють на класи за такими ознаками:
  2. Застосовувана технологія для роздрукування документів; Спеціальні компоненти, які включає в себе цей пристрій;
  3. Якість нанесення символів;
  4. Наявність можливості роздрукувати кольорове зображення.

Технологія друку

За цим параметром принтери і МФУ поділяють на такі класи:

  1. струменеві;
  2. лазерні;
  3. світлодіодні;
  4. твердочорнильні;
  5. Сублімаційні.

Якщо при нанесенні чорнило, прибдати які можна за цим посиланням, надходять на папір найдрібнішими краплями, після чого утворюють малюнок, то мова йде про струменевих пристроях. Заправити таке обладнання чорнилом цілком можна самостійно.

Для лазерних принтерів і МФУ застосовується спеціальний порошок. Заправку картриджа здійснюють в сервісному центрі, а після 3-4 заправок його потрібно замінити на новий.

Швидкість роздруківки у світлодіодного вироби набагато менше, ніж у лазерного, але світлодіодне пристрій відрізняється меншими габаритами. Простота пристрою забезпечує тривалий термін експлуатації. Такі принтери вкрай рідко виходять зі строю. Робота такого пристрою відрізняється низькими показниками шуму і вібрації.

Домогтися високої якості роздруківки документів можна за допомогою твердочернильной моделі. Тверді чорнило попередньо розплавляються, після чого наносяться на папір. Тривалий термін експлуатації твердочернильная пристроїв є значною перевагою. До того ж є можливість здійснення друку на різних видах матеріалу.

Недоліком пристрою є низька швидкість роздрукування файлів і велика витрата чорнила. Найвищою якістю друку відрізняється сублімаційні обладнання. Тривале зберігання зображення дозволяє надовго зберегти будь-яку інформацію, але швидкість роздруківки текстів і вартість чорнила робить процедуру друкування текстів чи зображень досить дорогим задоволенням.

Кольоровість

Повнокольорові картриджі дозволяють передати максимальний спектр відтінків, але в цьому випадку придбавати доводитися до 4 картриджів. Зазвичай це пурпурний, чорний, жовтий і бірюзовий вид компонентів. У старих пристроях можна обійтися 3-ма видами картриджів, але таке обладнання рідко зустрічається у продажу.

Кольоровий друк на увазі значне грошове вкладення. Чорно-біле нанесення символів на папір використовується для роздрукування документів. Це бюджетний і доступний вид друку.

Функціонал

Якщо звичайні принтери можуть лише роздруковувати інформацію, що надходить з ПК, ноутбука або іншого пристрою, то МФУ може надати велику кількість інших переваг. Зазвичай такі пристрої обладнані сканером, копіювальною машиною або факсом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь