Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати бензопилу?

Бензопила - незамінний інструмент на дачі, який стане вірним помічником в різноманітних справах, в саду, на ділянці, в підготовці дров та інших роботах, пов'язаних з розпилюванням дерева. Навіть, якщо це будівництво будиночка, сараю, лазні. Ми розповімо як вибирати бензопили для особистого користування.

Отже, головні критерії вибору бензопили: прийнятна вага, простота роботи, інтуїтивно зрозуміла і якісна. Звичайно, ніхто не приховує, що при всіх цих параметрах хочеться, щоб ціна на цей інструмент була прийнятною.

Отже, для початку слід з'ясувати, як вибрати бензопилу stihl, яка буде відповідати саме вашим вимогам:

  1. Для яких саме робіт купується інструмент, як часто буде використовуватися. Якщо це виключно робота в саду і зимова заготівля дров - немає сенсу переплачувати за суперпотужну пилу, розраховану на лісорубів-професіоналів.
  2. Якщо ваша діяльність пов'язана з постійним розпилюванням дерева - підійде напівпрофесійний інструмент, який буде відмінним помічником і в будівництві, і в розпилюванні товстих стовбурів дерев. І, на відміну від найпростішої пили, може спокійно пропрацювати до 6-ти годин на добу.
  3. Для професіоналів, звичайно, необхідне зовсім інше обладнання - це пили, що витримують восьмигодинне навантаження, мають більшу потужність, різні функції і режими роботи.
  4. Тепер визначимося з розміром. Розмір бензопили визначається довжиною шини (пиляльна частина). Знову ж таки, якщо пила потрібна для позбавлення від гілок і невеликих дерев, то немає сенсу купувати більшу шину, так як вона розрахована на товсті дерева.

Не забудьте про правило «скупий платить двічі». Купуючи такий складний інструмент, якій має довго і важко працювати, не варто гнатися за дуже дешевим товаром.

Визначившись з основними критеріями, довіртеся перевіреному виробнику. Ціна вийде абсолютно земною, а інструмент прослужить вам довгі роки. На відміну від свого дешевого аналога, поломка якого, швидше за все, не змусить себе чекати, і радість від низької ціни зміниться розчаруванням. Отже, купуючи бензопилу, зупиніться на золотій середині між ціною і якістю в залежності від того, як саме ви хочете її експлуатувати.

Ось і все, що потрібно знати, якщо ви збираєтеся придбати такий потрібний в господарстві предмет, як бензопила. І, зупинивши свій вибір на якісному інструменті, ви дійсно знайдете собі незамінного помічника в усіх справах. При правильній експлуатації така пила не вимагає ремонту, на відміну від дешевої, запчастини на яку, часом, знайти просто неможливо. Нехай інструмент служить вам довго і приносить лише позитивні емоції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь