Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати бензопилу: покрокова інструкція

Бензопила - інструмент, який може виконувати різноманітні види робіт. Саме тому без нього не обійтися в побуті, особливо, якщо ви власник приватного будинку або дачі. Сучасні виробники пропонують великий асортимент бензопил, тому пересічний споживач може розгубитися. У цій статті ми крок за кроком розповімо про те, як вибрати бензопилу з оптимальними експлуатаційними та технічними характеристиками.

Крок 1. Визначтеся для яких видів робіт вам потрібен інструмент

Виходячи з функціонального призначення, бензопили бувають таких видів:

  1. Побутові. Використовуються при заготівлі дров, обрізання саду, прибирання прибудинкової території, будівництво лазні, сараю та інших об'єктів для особистого користування. Гарантований термін служби складає 10 років, але за умови дотримання всіх рекомендацій від виробника. Зокрема, потрібно давати інструменту відпочити через 30 хвилин інтенсивної роботи. Інакше він може перегрітися і вийти з ладу.
  2. Фермерські. Призначені для виконання більш складних і масштабних завдань. Однак такі роботи повинні носити сезонний, а не регулярний характер. У такому режимі експлуатації фермерська бензопила штиль оригинал купить вірно прослужить протягом кількох десятків років.
  3. Професійні. Зазвичай використовуються при вирубці лісу. Також вони є в побуті у будівельників і рятувальних служб. Такі бензопили характеризуються високою потужністю і продуктивністю, вони здатні кілька годин працювати в інтенсивному режимі. Середній термін служби професійної техніки становить 5-7 років.

Крок 2. Виберіть ріжучий інструмент

Невід'ємним конструкційним елементом будь-якої бензопили є шина - вона виконує функцію різання. Вона також є змінним обладнанням. Рішення, яку шину поставити, приймає власник інструменту, виходячи із завдань, які перед ним стоять.

Для виконання нескладної побутової роботи цілком підійде шина розміром від 30 до 40 сантиметрів. Довга гарнітура, від 50-ти сантиметрів, необхідна для розпилювання дерев у виробничих масштабах. Окремі шини можуть досягати цілих 2-х метрів в довжину.

Крок 3. Виберіть тип мотора

Виходячи з типу мотора, бензопили поділяють на кілька видів. Так, є моделі, які працюють від бензину. Вони автономні і дають свободу дій. Інша їх перевага в тому, що вони здатні працювати протягом декількох годин. До недоліків таких моделей можна віднести тільки наявність вихлопних газів і шуму в процесі роботи.

Електричні пили працюють від розетки. Тому оператор буде прив'язаний до кабелю живлення і обмежений в своїх діях. Зате вони дозволяють працювати в приміщенні, не виділяють вихлопні гази і практично безшумні.
Акумуляторні пили сьогодні вважаються найкращими. Вони гармонійно поєднують в собі переваги двох попередніх видів. Єдиний їхній недолік - ціна, яка підійде далеко не кожному.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь