Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно встановити водостічну систему з ПВХ?

Правильний вибір водостічної системи тісно пов'язаний з дахом, його розміром і покриттям, для покупки матеріалів краще найняти покрівельника. Його досвід допоможе вирішити, як оптимально закріпити гаки і кронштейни жолоба, за допомогою яких встановлюються ринви.

І які подальші кроки по установці ринв? Як саме відбувається установка водовідвідного лотка від компанії a-bud?

1. Кріплення гаків

При закріпленні гаків слід пам'ятати, що жолоба не можуть виходити за межі всієї площини подовження даху. Прикручуючи тримачі до карнизної дошки, крокв, накладок, стін або спеціальної рейки, необхідно відрегулювати їх так, щоб вони виступали на 1/2 або 2/3 від їх ширини.

Також варто пам'ятати, що прикріплений гак повинен знаходитися далеко від впускного отвору до ринви. Той, який повинен бути найнижчим, встановлюється прямо поруч з лійкою. При складанні вам також знадобиться трос, який допомагає отримати необхідний ухил в бік водостічної труби - його слід натягнути між крайніми гаками. Завдяки цьому ви можете легко встановити кронштейни, що залишилися, які повинні розташовуватися приблизно на 10-15 см від кутів, кінця карниза і місця, де будуть знаходитися водостічна труба і роз'єми. Вони мають бути встановлені на рівні, позначеному лінією.

2. З'єднувачі жолоба

Перед установкою жолоба на кронштейни необхідно точно виміряти і обрізати його, щоб точки з'єднання не перебували в одному місці з гаками. Щоб їх правильно з'єднати, використовуйте спеціальні засувки, кінці яких мають заглушки. Вони встановлюються в задній частині жолоба. Передній гак згинається вниз, потім повертається в бік жолоба і закривається великими засувками.

При з'єднанні ділянок труби пам'ятайте, що якщо вони довші, ніж 20 метрів, то слід розділити їх на більш дрібні секції. Для цього знадобляться компенсатори. Поділ жолоба на секції також пов'язаний зі збільшенням кількості впускних отворів і труб.

3. Установка водостічних труб

Для надійного кріплення водостічних труб використовуються затиски і коліна з різним кутом заломлення, які дозволяють змінювати напрямок труби. Затиски мають бути встановлені під нижнім коліном, зміщення з інтервалом не більше 2 метрів. Вони також повинні перебувати під точками з'єднання труб.

При установці водостічних труб відстань між стіною і жолобом має бути точно виміряна. Вертикальне розташування першого трубного хомута залежить від цього розміру. При установці, в свою чергу, найбезпечніше прикріпити трубу з обох сторін, щоб бути впевненим, що фрагмент не буде пошкоджений льодом або снігом. Розетка повинна перебувати приблизно на 30 см над землею.

4. Кінець зливної труби

Залежно від індивідуальних переваг в кінці ринви можна встановити канавку з відстійником і ревізію - це ситуація, при якій дощова вода зливається в колодязь, каналізаційну систему або інший тип резервуара. Однак, коли дощова вода стікає на територію, достатньо встановити стяжку.

Останній крок в установці водостічної системи - перевірити її герметичність. Для цього заповніть жолоби водою на 3/4 висоти, при цьому закриваючи випускні отвори. Якщо труби не протікають в будь-якому місці, це означає, що система працює нормально і готова до роботи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь