Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості виробництва та продажу цементу

Виробництво цементу включає плавлення матеріалів, схожих валовим складом і активністю з глиною і гашеним вапном. Температура нагріву цих інгредієнтів складає близько півтори тисячі градусів за Цельсієм, при цьому плавляться вони частково, перетворюючись в гранули клінкеру.

Наступний етап у виробництві цементу — це помел, при якому в отриману масу для управління додають, в основному, деякий відсоток гіпсу, але не забороняються інші схожі матеріали. Помел дозволяє керувати часом застигання.

Детальніше про будівельний цемент за посиланням.

Типовий клінкер

Хімічна взаємодія певних матеріалів стало основою виробництва цементу. Зміст головною складовою готового сегмента — це чотири основні фази: ферітна, алюмінатна, беліт й аліт. Кальцію оксид і сульфати лужні також можуть бути присутніми в клінкерах як фази.

Якщо уявити клінкер у вигляді процентного вмісту хімічних сполук, то він буде виглядати так: 67% СаО, 22% SiO2, 5% Al2О3, 3% Fe2O3 і 3% інших інгредієнтів.

Продаж цементу

Економічна відкритість нашого суспільства і вільна конкуренція дозволила наповнити ринок товарами, в тому числі й цементом, з усього світу. Придбати цемент різних виробників тепер не проблема, оскільки його виробництво налагоджено як вітчизняними, так і закордонними виробниками (наприклад, китайськими й турецькими).

Різноманіття пропозицій з продажу не гарантує нам якості купленого цементу. Якщо придбати цемент у невеликої організації, котра його перепродає, то у неї навряд чи буде своя лабораторія, де вони зможуть перевірити виробника-постачальника на відповідність марки, що продається як марка чотириста.

Детальніше про марки цементу тут.

Але невідповідність цементу, купленого як марка 400, ще не найгірше для покупця. Є можливість потрапити на продукт, який, внаслідок неправильного зберігання і транспортування, втратить свої властивості, ставши непридатним до використання в будівництві. Такий цемент, попри хороші якості при виході з виробництва, стає влежаним, подрібненим.

Є й інші підводні камені в справі придбання такого будівельного матеріалу. Можна придбати неякісний товар, при цьому з документами на якісну партію у недобросовісних менеджерів.

Не варто забувати, що на дворі ринкова економіка, а це значить, що показником якісного товару є достатня ціна, де економія призводить до покупки неякісного товару.

Можна зробити висновок з вище сказаного, що придбати цемент — це не звичайний захід. Тут треба проявити наполегливість, розумну щедрість (економія тут не економна) і володіти, в якійсь мірі, знаннями по реалізації даного товару. Вибір продавця має вирішальне значення. Перевага великих продавців перед малим бізнесом незаперечно через різних підходів у веденні справ.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь