Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Установка полімерних дощоприймачів для зливової каналізації.

Розподільні колодязі або, як ще їх називають - дощоприймачі, це один з основних елементів в структурі зливової каналізації. На даний елемент доводиться головна робота, так як саме тут накопичується дощова або тала вода, далі по ним вона йде за межі ділянки або в зливну яму.

За своєю структурою система для відводу може відрізнятися. Якщо дивитися на матеріал виготовлення, то найчастіше це пластик або чавун. Найкраще зупиняти свій вибір на тій конструкції, яка виготовлена ​​з виконанням всіх вимог ГОСТу, інакше якість водовідведення може виявитися не на тому рівні, на якому ви очікували. При розрахунку бюджету на установку краще взяти матеріал самого гарної якості, а заощадити на монтажних роботах, так як установка колодязя - процес не дуже складний і його можна виконати самостійно. Полімерні дощоприймачі а також великий асортимент необхідних товарів виготовляє завод полимерных изделий.

Підготовка до виконання робіт

Перед початком робіт необхідно визначити, де саме будуть розташовуватися дощоприймачі. Варіантів їх розташування кілька:

  1. Установка під стоками, якщо на стінах будинку встановлені стоки з даху, то їх обов'язково доповнюють стічними колодязями. Така система відведе зайву воду від фундаменту, тобто знизить руйнівний вплив стічних вод на будову.
  2. Уздовж доріжок. Під час створення проекту благоустрою прибудинкової території радиться монтаж дощоприймачів уздовж доріжок.
  3. У тих місцях, де постійно накопичується вода. На кожній дільниці є такі зони, де постійно накопичується дощова і тала вода. Складність тут полягає тільки у виборі місця установки та погодження його з загальним проектом.

Наступна важлива річ, від якої залежить весь процес - габарити і форма відвідного елемента. Якщо колодязь має невеликий розмір і круглу форму, то встановити його просто, конструкції більшого розміру зажадають повозитися з ними.

Процес установки дощоприймача

Для коректної роботи конструкції слід дотримуватися два важливих вимоги: створити міцну основу і добре закріпити колодязь знизу.

Проведіть підготовчі роботи для створення котловану. Розрахуйте його розміри, при цьому не забувайте про їх з розмірами колодязя. Можна провести заміри або ознайомитися з технічною документацією, де вказують ці дані. До отриманих цифр додайте 3 см - це і буде необхідний діаметр ями, до глибині додають 30-35 см. Ось яких розмірів повинен бути котлован.

У готовій ямі створюється подушка з піску, на дно висипається його шар, заливається водою і гарненько трамбується. Далі необхідно підключити розподільчий колодязь труб каналізації для стічних вод, за якими буде йти вся рідина з ділянки.

Важливо - приймач і труби розташовуються по висоті рівно, з тієї точність, яку дозволяють умови монтажу. Якщо буде різниця між висотою елементів, виникнуть проблеми при їх з'єднанні і в роботі.

На дно котловану ллють бетонну суміш. Її не потрібно лити в великій кількості, вистачить невеликого шару. На шар бетону встановлюємо колодязь, фіксуємо його, щоб не хитався. Після надійної фіксації дощоприймача проводимо додаткове його кріплення за допомогою бетону. Заливається розчин з боків, для цього ми і залишали 3 см по колу. Тепер встановлюємо всі складові системи, зазвичай в цей список входять перегородки і корзина.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь