Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мінімальна потужність електрокотла опалення для будинків різних площ

Основним параметром електрокотла виступає гранична потужність. Експерти рекомендують оцінювати квадратуру будівлі. Інші фактори, такі як матеріал, температура за вікном, грають не настільки важливу роль.

Котли на 50 кв. м

Щоб протопити приміщення загальною площею 50 квадратних метрів, використовуються электрокотлы потужністю 5 кВт. На вибір пропонуються моделі з розширювальним баком, якісним насосом. У котла повинна бути якісна панель управління, бажаний дисплей.

Варіанти на 60 кв. м

Якщо підбирається електрокотел для опалення будинку 60 квадратних метрів, рекомендується наглядати модель потужністю 6-8 кВт. Установки продаються різної комплектації, є варіанти з механічним управлінням. Часто зустрічаються пристрої з нержавіючої сталі. У котлів зобов'язаний бути програматор, звертається увага на блок контролю та захисту.

Важливо! Пристрої відрізняються за типом установки, додатково оцінюється діаметр підвідних патрубків.

Електрокотли на 120 кв. м

Щоб протопити приміщення площею 120 квадратних метрів, потрібно котел, потужність якого стартує від 12 кВт. Установки даного типу продаються з автоматичними відводом повітря. Застосовуються термометри, використовуються модульні контактори. Якщо оцінювати конструкцію, всередині корпусу розташоване реле протоки, є запобіжник.

Електрокотли на 150 кв. м

Потужність котла для будинку 150 кв. м повинна бути 15 і більше кВт. Установки вважаються довговічними, на ринку представлені одно- і двоконтурні варіанти. На вибір є настінні і підлогові агрегати, які мають свої переваги. Крім потужності звертається увага на кліматичні особливості регіону. У користувачів є власні переваги по температурі.

Цікаво! Електрокотли такої потужності є трифазними і працюють при напрузі 380 Вольт.

Існуючі види електричних котлів для опалення будинку

Різноманітність електричних установок дозволяє розглянути продукцію виробників з різних країн. Вони відрізняються по конструкції, враховується різниця в характеристиках. Деякі віддають перевагу теновим агрегатів, вважаючи їх найбільш продуктивними. Також знайдуться прихильники електронних моделей, а в третю категорію виділені індукційні котли.

Варіанти з теном

Електричні котли, всередині яких є нагрівальний елемент трубчастого типу, називаються тенові. Принцип роботи побудований на циркуляції теплоносія. У агрегатів застосовується система контролю температури, передбачений захист від перепадів тиску.

Основні переваги:

  1. Універсальність.
  2. Простота конструкції.
  3. Застосовується не тільки вода.

Мінуси:

  1. Низький термін придатності.
  2. Піддаються корозії.
  3. Відкладаються солі.

Пристрої характеризуються високою потужністю, застосовуються нагрівальні колби великого обсягу. Усередині котлів передбачається датчик температури і індикація.

Електродні електрокотли

Електрокотел для опалення будинку 150 квадратних метрів цілком може бути електродного типу, принцип його роботи побудований на впливі електричного струму.

Основні переваги:

  1. Невеликі розміри.
  2. Доступність за ціною.
  3. Дозволяється встановлювати автоматику.

Мінуси:

  1. Відсутність захисту.
  2. Вимагають заземлення.
  3. Вимогливі до якості теплоносія.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь