Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Зв'язок читання новин з розвитком особистості

Успіх людини безпосередньо залежить від її особистісних якостей. Тому саморозвиток має стати невід'ємною частиною життя кожного.

У новачків в цьому питанні можуть виникнути складності. З чого ж почати цікавий і пізнавальний процес саморозвитку?

З чого почати роботу над собою? Прості та ефективні методики

Саморозвиток - це процес, в ході якого чекає велика робота з розвитку слабких сторін, ефективному використанню свого потенціалу і поліпшення стану здоров'я. Більше можна дізнатись тут: https://uaspectr.com/.

Що сприяє щасливому життю і що перешкоджає йому? Відповідь на це питання стане відправною точкою для початку роботи над собою. Виявити і зафіксувати його допоможе наступна методика:

Заведіть особистий щоденник. Протягом місяця в кінці кожного дня записуйте в нього найбільш значущі події, що відбулися з вами, а також свої думки та ідеї.

Створіть сховище ідей. Ідеї ​​- устремління нашої підсвідомості, здатні багато чого про нас розповісти. Мозок може генерувати їх в найнесподіваніший момент. Важливо встигнути зафіксувати їх, не оцінюючи при цьому важливість або ступінь оригінальності. Через 10 днів варто проаналізувати їх і зрозуміти, до якої сфери життя вони відносяться - саме цей напрямок вам і потрібно розвивати.

Задайте питання самому собі. Закрийте очі і сконцентруйтеся на диханні, поступово залишаючи турботи далеко позаду. Коли ви нарешті відчуєте розслаблення, запитайте себе: «Над якими сторонами особистості мені важливо почати роботу?», «Які особливості мислення заважають мені розвиватися?». Подумки повторивши питання кілька разів, забудьте про нього. Через пару днів підсвідомість обов'язково почне генерувати ідеї, які допоможуть його вирішити. Залишиться тільки їх зафіксувати і проаналізувати.

Отримані в результаті цих дій записи стануть відправною точкою для процесу саморозвитку. У міру роботи над першими питаннями, що виникли ви будете все краще орієнтуватися в своїх відчуттях і бажаннях. Чітко формулюючи їх, зможете відбирати підходящі особисто вам шляху розвитку.

Додатковим підмогою для успішної роботи над собою стане тематична література.

Книги, з яких варто почати особистісний ріст

На початковому етапі саморозвитку вам допоможуть наступні бестселери:

«Бійся, але дій: як перетворити страх з ворога в союзника» Сьюзен Джефферс. Автор наводить у своїй книзі дієві техніки позбавлення від негативних програм мислення. Попутно пояснює, як взяти відповідальність за життя на себе і навчитися виявляти маніпуляції оточуючих.

«Думай повільно, вирішуй швидко» Деніела Канемана. У цій книзі детально описуються особливості повільного і швидкого мислення. Автор розкриває секрети механізмів прийняття рішень та підпорядкування їх нашої волі. Пояснює, чому часом люди роблять нераціональні вчинки, як уникнути їх і направити життя в нове русло.

«Проект щастя. Мрії. Плани. Нове життя »Гретхен Рубін. Покроковий план особистісного зростання. Наведені автором поради допоможуть розібратися в своїх бажаннях, сильних і слабких сторонах. Також книга містить у собі рекомендації, за допомогою яких ви зможете зростати як особистість буквально кожен день.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь