Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кондиціонер чи вентилятор - що обрати

З настанням спеки ми тільки те й робимо, що думаємо, як же з нею впоратися. Не виходить нормально ні працювати, ні відпочивати. Вирішують цю проблему по-різному: одні створюють протяги в будинку, інші від'їжджають на річку, а треті купують вентилятор або кондиціонер від https://holner.com.ua/conditioner/brand-is-haier/.

Охолодити приміщення зможе і вентилятор, і кондиціонер. Практично в будь-якому будинку можна знайти один з приладів. Хоча кожен з них має свої плюси і мінуси.

Вентилятор: за чи проти

Це старий добрий помічник при боротьбі зі спекою. Користуються простим механізмом вже давно. Більшість вважає, що вентилятор - це повністю безпечне пристрій. Але чи так це?

Недоліки

Маючи всього лише мотор і лопаті, прилад тільки роздмухує повітря, а разом з ним і накопичені частинки пилу. А значить, яким би потужним не був вентилятор, він не охолодить приміщення.
Крім того, потрібно бути обережним, якщо в будинку є маленькі діти. При необережному поводженні лопаті можуть нашкодити.

Кондиціонер: купувати чи не купувати

Тут думки розділилися на дві частини. Одні кажуть, що це найкращий винахід, а другі сумніваються і з нерозумінням дивляться на перших.

Недоліки

  1. Перший недолік кондиціонера - вартість. Він в кілька разів дорожче вентилятора. Так що, якщо вирішили купувати, відкладіть кругленьку суму.
  2. А ще пристрій вимагає спеціальної установки. Самостійно вам поставити його буде складно, доведеться викликати майстра. А це зайві витрати.
  3. Чому сидячи в кімнаті з кондиціонером не дивно застудитися? Вся справа в тому, що температура в приміщенні сильно відрізняється від температури на вулиці. Виходить, що організм відчуває стрес, імунітет слабшає, людина захворює. Ну, і не можна не сказати про розмноження бактерій у фільтрах. Вони теж можуть спровокувати різні болячки.
  4. Пристрій вимагає закритого простору. Тому через кілька годин роботи кондиціонера можна відчути, що повітря ніби не вистачає. І це природно, адже газова суміш охолоджується, а кисень не надходить. Що буде, якщо відкрити вікно?
  5. Це призведе до великих витрат електроенергії.
  6. Деякі моделі працюють досить шумно.

На цьому список мінусів закінчується. Здається, що недоліків багато? Але кондиціонер не так небезпечний, як здається. Точніше зовсім не небезпечний, якщо правильно ним користуватися. Перейдемо до плюсів пристрою.

Переваги

  1. Завдання кондиціонера, на відміну від вентилятора, полягає в охолодженні приміщення. Одного приладу буде досить, щоб відчувати себе комфортно в усій квартирі.
  2. Можете використовувати пристрій і взимку, і влітку. Адже в ньому є такі функції, як обігрів і охолодження.
  3. Якщо ви вчасно чистите фільтри, то вони допоможуть вам позбутися від пилу в приміщенні.
  4. У деяких моделей є антиалергенний фільтр, який дозволяє очистити приміщення від запахів і мікробів. Тому кондиціонер корисний для тих, хто страждає від алергії.
  5. Додаткові функції кондиціонера дозволяють регулювати температуру і створювати комфортну атмосферу в домі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь