Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та види електричних котлів

В даний час багато людей хочуть переїхати жити в приватні будинки, проте коли це відбувається, деякі зустрічаються з проблемою стосовно опалення. Це пов'язано з тим, що не всі селища підключені до газопостачання, а в деяких випадках цього потрібно чекати тривалий час. Ідеальний метод обігріву будівлі http://ekokordi.com.ua/elektricheskie-kotly в такому випадку – використання електричного котла. У цій статті ми розповімо про особливості електричних котлів та їх видах.

Особливості електричних котлів

В першу чергу необхідно відзначити, що принцип роботи такого агрегату є досить простим і полягає в подачі теплоносія в спеціальний бак, де розміщуються нагрівальні елементи. Однак варто зазначити, що в деяких видах електрокотлів принцип роботи може дещо відрізнятися через різницю в конструкції.

Установка може бути виконана в будь-якому приміщенні, де є підключення до електроживлення. Це обумовлено невеликими розмірами та ергономічністю.

Види електричних котлів

Розрізняють три основних види електрокотлів, які розглянуті нижче.

  1. ТЕНовіЦе класичний вид електричних котлів, де теплоносій нагрівається за допомогою ТЕНа. Принцип дії такого пристрою дуже схожий з роботою звичайного електричного чайника. Основна перевага ТЕНового електрокотла полягає в мінімальної можливості короткого замикання. Це обумовлено тим, що нагрівальні елементи та теплоносій відокремлені один від одного діелектриком. Недоліком ТЕНових котлів є утворення накипу, яка може привести до ламання. Для того щоб виключити виникнення такої проблеми необхідно використовувати дистильовану воду або спеціальні рідини.
  2. ЕлектродніКотли такого типу зручно використовувати в приміщеннях з нестабільною напругою, бо в разі падіння струмів пристрій просто вимкнеться. Варто відзначити, що електродні пристрої відрізняються надійністю, тому що в конструкції немає елементів, які можуть вийти з ладу. В теплообмінник поміщені електроди, на яких створюється різниця потенціалів. Внаслідок того, що в теплоносії містяться сольові домішки, сам котел виступає в ролі провідника. Нагрівання рідини відбувається шляхом проходження струму, який і викликає її нагрівання. Варто зазначити, що в електродних котлів є всього два недоліки: необхідність підтримки постійної циркуляції рідини та висока вартість теплоносія.
  3. ІндукційніПристрої такого типу мають велику кількість переваг, серед яких можна виділити високу ефективність, захист від накипу, економічність і високий рівень пожежної безпеки. Серед недоліків можна виділити тільки велику вагу та високу ціну пристрою.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь