Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати квартиру: критерії вибору

Є основні моменти, які необхідно враховувати, крім індивідуальних нюансів, які повинні бути в купується квартирі. Тут потрібно врахувати розташування, планування, квадратуру, вартість обслуговування, поверховість і масу інших моментів.

Розташування

Житло варто вибирати в тому ж районі, де розташована робота, місце навчання дітей і інші важливі об'єкти. Якщо мова йде про покупку квартири у великому місті або хоча б обласному центрі (наприклад, якщо це буде квартира в Киевской области), потрібно вибирати звернути увагу на такі моменти:

  1. наявність транспортної розв'язки по близькості, зупинки громадського транспорту;
  2. безпечна для життя і здоров'я екологічна ситуація;
  3. віддаленість від центру міста і важливих об'єктів;
  4. рівень шуму в місцевості;
  5. рівень злочинності в районі;
  6. наявність в районі аптек, магазинів, поліклініки.

Зручність і безпека обраної місцевості суттєво позначається на рівні якості життя.

Планування

Стандартні планування квартир у висотних будинках - пережиток минулого. Для зручного проживання варто орієнтуватися на такі нюанси:

  1. в квартирі не повинно бути прохідних кімнат житлового призначення;
  2. в ній повинно бути достатньо кімнат, щоб забезпечити особистим простором кожного члена сім'ї;
  3. якщо діти різної статі, їм потрібні роздільні кімнати;
  4. також важливо підбирати місце під кабінет або ж ігрову зону.

Важливо вибрати квартиру, в якій помістяться всі члени сім'ї, буде присутній гостьова зона, а також необхідні для життя об'єкти - кухня, санвузол і інші за потребами.

Поверх

Вибрати квартиру на першому-другому поверсі - практичне рішення, так як не потрібно буде постійно долати великі відстані по сходах, але є і мінуси.

Недоліки першого поверху:

  1. шум від вхідних дверей, з підвалу, під вікнами і з інших джерел;
  2. будь-які проблеми з каналізацією найбільш виражені на першому поверсі;
  3. необхідно встановлювати захист від квартирних злодіїв в ідеї решіток на вікна.

До того ж квартири на першому і другому поверхах зазвичай коштують дорожче. Якщо стоїть мета заощадити на покупці, краще віддавати перевагу квартирам вище 3-4 поверхів в будинках без ліфта.

Квадратура

Універсальної формули розрахунку квадратури не існує, так як потреби у кожної сім'ї відрізняються. Стандартні параметри:

  1. для спальні - від 18 до 22 квадратних метрів;
  2. для дитячої - не менше 15-18 квадратних метрів;
  3. для кухні - від 8 квадратних метрів.

Також важливо звертати увагу на розміри вітальні, площа передпокою і інших приміщень. Стандартна квартира для сім'ї з трьох осіб - від 50 до 60 квадратних метрів. Важливо пам'ятати: чим більше квадратура, тим дорожче обійдеться обслуговування квартири, особливо в опалювальний сезон.

Юридичні нюанси

Вибрати квартиру по описаним вище критеріям не так вже й складно, але є і підводні камені, які можуть перетворити покупку в низку проблем. Юридична чистота нерухомості найбільш важлива для покупців вторинної нерухомості.

Потрібно перевірити - чи немає ще власників, спадкоємців або ж інших законних правовласників. Також важливо дізнатися, чи не в обтяження чи квартира, чи не є вона заставним майном. Важливо врахувати всі нюанси.

Корисні поради щодо вибору квартири

Вибираючи квартиру не потрібно орієнтуватися на рекомендації знайомих, чийсь досвід або слухати тільки ріелторів. Важливо точно знати, яка квартира потрібна і вибирати її під свої потреби.

Краще звертатися до ріелтору для пошуку і підбору відповідних варіантів, але при цьому і самостійно переглядати доступні пропозиції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь