Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати лазерний гравер: технічні тонкощі

Лазерна обробка дає принципово новий підхід до оброблення матеріалів. Завдяки високотехнологічному лазерному граверу можна обробляти деталі найрізноманітніших розмірів, форм і щільності, проте необхідно підбирати варіант приладу конкретно під ваші запити.

Основні типи лазерних граверів і принципи вибору

Перше, від чого потрібно відштовхуватися при виборі лазерного гравера, - його тип. Різноманітні конструктивні типи виділяють в залежності від різних параметрів:

  1. потужність випромінювача - має діапазон від десятків до сотень ват, більш потужні моделі потрібні для матеріалів з більшою товщиною, також параметр потужності впливає на енергоспоживання і швидкість обробки;
  2. тип активного середовища - розрізняють твердотільні і газові прилади;
  3. розміри - в цьому питанні необхідно відштовхуватися від сфери використання (для побутових потреб підійдуть компактні моделі, а для великого виробництва - великі);
  4. призначення - моделі можуть бути спеціалізованими або з універсальним застосуванням.

Безумовно, при підборі обладнання ключову роль також відіграє надійність виробника. Саме з цієї причини радимо купить лазерный гравер за даним посиланням вже зараз.

Загальні рекомендації щодо підбору лазерних граверів

Для різних областей використання приладу мають особливу важливість різні параметри. При пошуку підходящої моделі зверніть увагу на наступні рекомендації:

  1. потужність оптики лазера має особливе значення, якщо прилад вам необхідний виключно для різання;
  2. якщо ви плануєте займатися тільки гравіюванням, вам підійде апарат з відносно невисокою потужністю (50-80 Вт);
  3. параметр змінюваної фокусної відстані надзвичайно важливий для точності нанесення візерунка;
  4. при виборі універсальних граверів потрібно шукати модель, в якій на оптимальному рівні знаходяться параметри точності, потужності і швидкості обробки;
  5. якщо ви хочете придбати програмовану модель, враховуйте, наскільки функціональний інтерфейс.

Значення мають і численні інші параметри, серед яких - довжина випромінюваної хвилі, розміри робочого поля, система охолодження лазерної трубки, зручність в обслуговуванні і багато іншого. Таким чином, щоб точно знати, яке обладнання вам необхідно, конкретно визначитеся з передбачуваними запитами. Обов'язково консультуйтеся з фахівцями перед покупкою будь-якої моделі - це допоможе вам вибрати лазерний гравер, який на 100% справляється зі своїми завданнями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь