Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Рамка для мікрофона HERO5 / 6/7 Black ULANZI V2

Рамка для мікрофона - вкрай корисна в знімальному господарстві річ. У просунутих користувачів навряд чи виникнуть питання про її користь, а от новачкам може бути незрозуміло, навіщо витрачати свої кревні на цей девайс.

Ми розповімо, чим відрізняється холодний башмак від гарячого, навіщо потрібен адаптер для звуку і хто такі Ulanzi.

Що таке рамка для мікрофона

Якщо спростити, то рамка блогера для GoPro - це пластиковий кожух, який надягається на камеру. Знизу є виїмка для звукового адаптера, зверху - холодний башмак для мікрофона. Рамку можна закріпити на Монопод або штативі GoPro. Якщо у вас вдома звичайна тринога, то знадобиться перехідник для роз'єму 1/4.

Що таке холодний башмак

У 1913 році компанія Leica обладнала свої камери спеціальною скобою (вона ж зухерпланка або Зухер колодка) на яку поміщали далекомір або видошукач. Пізніше в цю скобу вставляли спалаху. Для синхронізації камери і спалаху використовували спеціальний адаптер, який підключався через дроти. Конструкція виходила громіздка, важка і крихка.

У 1977 на зміну зухерпланке прийшов гарячий башмак. На відміну від холодного черевика початку XIX століття, у гарячого хлопця були контакти для синхронізації спалаху і камери. Тому сам черевик стали робити сталевим, а на спалахах з'явилося додаткове кріпильний колесо або засувка.

3-тя і 4-я серії HERO писали звук через аналоговий вхід. Перехідник коштував копійки, знайти його можна було в кожному кіоску. У роботі він використав 10-ти піновий USB-порт, тобто замість звичних 5 контактів з'являлося зверху ще 5. Перша п'ятірка використовувалася як стандартний USB для з'єднання, друга - для звуку.

Запис звуку відбувалася за таким принципом:

  1. Користувач підключав адаптер і зовнішній мікрофон.
  2. Камера розпізнавала його і блокувала «рідний», перемикаючись на зовнішнє джерело звуку.
  3. На виході виходив стереозвук у форматі MP4. Якість непогана, але працювати з такою доріжкою не зручно.

Новий Pro 3,5 мм

Починаючи з 5-ої серії камер GoPro відмовилася від аналогового підключення і запустила на ринок оновлений адаптер. Гаджет став більше за розмірами і могутніше за можливостями. Камери перевели на стандарт підключення USB-C, яким відповідав Pro 3,5 мм. Деякі користувачі його називають не адаптером, а конвертером або перетворювачем. Основна його перевага - запис окремої доріжки в WAV-форматі.

Тепер запис виглядає так:

  1. Користувач підключає адаптер і зовнішній мікрофон
  2. Камера розпізнає гаджет і запам'ятовує, що тепер потрібно буде створювати WAV-файл під кожен ролик.
  3. На виході у користувача 2-канальний MP4 і додаткова запис з зовнішнього мікрофона в WAV.

Особливості

Починаючи з HERO5, камера розпізнає «оригінальність» обладнання. Якщо адаптер не від GoPro, то він просто не буде працювати.
Захист. Камера не пов'язана з ланцюгом звукового обладнання, в разі якихось неполадок або замикань вона не постраждає.
Автономність або її відсутність. Фанати GoPro помітили, що можна було не створювати окремий перехідник розміром з камеру, а просто вставити необхідні плати всередину HERO. В цілому, вони мають рацію. Але в цьому випадку акумулятор сідав би в 2 рази швидше, а камера сильно грілася. Тому з'явився окремий інструмент.
Ціна. Звуковий конвертер варто як 1/5 Hero 7 Black. Але з огляду на можливості і захист Pro 3,5 мм, то вкладення вартісне.

Ulanzi

Одного разу група фотографів-ентузіастів з Китаю вирішила випустити свою лінійку аксесуарів для зйомок. Так в 2016 році з'явився скромний і активний бренд Ulanzi.

У компанії є три напрямки:

  1. Ulanzi, обладнання для мобільного зйомки. У цій гілці багато аксесуарів для GoPro і смартфонів: спеціальні підвіси для звуку і світла, гнучкі і звичайні штативи, фільтри всіх допустимих кольорів.
  2. AGIMBALGEAR - гілка стабілізації для дзеркальних камер.
  3. UURIG - кріплення для «дзеркалок», на які можна вішати мікрофони, монітори і самі камери.

Що в підсумку?

Якщо ви щасливий володар HERO5, 6 або 7 і ви вирішили, що без гарного звучання ваші ролики втрачають свою суть, то пора обзаводитися спеціальними аксесуарами для зняття звуку. Тут знадобиться міркофон, адаптер, захист від вітру для вуличних зйомок і спеціальна рамка, щоб зібрати обладнання навколо камери.

Коштує воно того чи ні, вирішувати вам. Ми тільки можемо згадати слова одного блогера: «хороша картинка не може спокутувати огидний звук».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь