Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дублерин і флізелін: відмінності та різновиди

Зрозуміло, що досвідчена людина зможе безпомилково визначити, дублерин або флизелин ткань знаходиться перед ним, але для новачка це вважається складним завданням. Щоб розібратися з цим питанням і була написана стаття.

Два прикладних матеріали, на які наноситься з одного боку клей в строгому порядку і на певній відстані, це і є флізелін і дублерин. Якби вони з одного боку доволі схожі, але відмінності все ж є. Перший вважається тканим матеріалом, а другий нетканий.

Варто розглянути два типи докладно, щоб в подальшому швидко відрізняти їх.

Дублерин має свої позитивні сторони:

  1. Придатний до драпіровки.
  2. Еластичний, добре розтягується.
  3. Використовується для посилення ділянок тканини, запобігає розтягнення.

В роботі використовується проутюжнік. Потрібно не включати пар, але встановити високу температуру. Щоб добре приклеїлася сторона, рекомендується злегка намочити тканину.

Зустрічається дублерин на основі натуральних волокон. Його варто продекатіровать перед використанням. Для цього замочується відрізок на дві години в теплій воді. Після дістається і просушується тканину без віджиму. Це потрібно, щоб бути повністю впевненим у властивості матерії. Майстер знатиме, що після чергової прання дублерин не дасть усадку і не деформується.

ЩО ТАКЕ флізелін

Цей вид тканини створюється на основі целюлозних волокон, іноді з додаванням поліестеру. Паперова прокладка. У продажу знайдеться флізелін різної щільності і товщини. Є тип, де основа повністю просочується клеєм, а є, де клейкого шару зовсім немає. Якщо порівняти два матеріали, то флізелін значно поступається в ціні дублерину. Це основна перевага. Насправді два матеріали легко замінні між собою. Якщо немає під рукою одного, можна використовувати інший.

ВИСНОВОК

Якщо перед вами лежать два прокладок матеріалу, то потрібно подумати, що для вас важливо. Хочете заощадити - купуйте флізелін, потрібно провести копітку роботу - стане в нагоді дублерин. Для платтяних тканин підійде все ж другий тип, тому що він більш еластичний і тонкий. Перший же ідеально підходить для пошиття верхнього одягу.

В арсеналі швачки повинні бути присутніми обидва матеріали. Таким чином, можна буде точно визначити склад використовуваної тканини і правильно зшити виріб, яка не потягнеться і не попливе під час прання або носіння. Сподіваємося, що наші поради змогли вам допомогти.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь