Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки сухих та вологих кормів для кішок

Переваги та недоліки сухих кормів

Гранульовані раціони мають свої позитивні і негативні сторони і розглядати їх потрібно з точки зору індивідуальних особливостей тварини. Часто буває, що позитивний показник для одного звіра перетворюється в негативний для іншого.

плюси:

  1. Гранульовані раціони меню корма Шеба відрізняються довгим терміном зберігання і не тому, що в них багато консервантів, а через повну зневоднення. За рахунок дегідратації цвілеві бактерії і гриби не мають джерела живлення і продукт не псується. Сухарики зручні, їх беруть з собою в дорогу.
  2. Відносно невисока вартість. Навіть якщо купувати корм найвищого класу - холістік, він обійдеться недорого. Це обумовлено тим, що сушені шматочки містять набагато більше поживних компонентів і менше витрачаються. Невеликі дози дозволяють годувати вихованця довгий час, при цьому тварина отримує все необхідне, включаючи мінерали і вітаміни.
  3. Коти і кішки люблять носити їжу по дому. Витягуючи шматочки корму з миски, вони не бруднять підлогу і килими. Сушка легко забирається, не залишає жирних слідів.
  4. Щільні гранули під час їжі очищають зуби вихованця від нальоту, який згодом перетворюється в камінь і може послужити причиною захворювання.

мінуси:

  1. Зневоднені корми зовсім не містять вологи, так необхідної кішці. Якщо, харчуючись сушінням, тварина вживає мало води, можуть розвинутися різні ниркові патології. Тому важливо стежити, щоб вихованець пив якомога більше.
  2. Дозування корму важливо дотримуватися з особливою суворістю. Висока концентрація поживних речовин при малому обсязі може привести до переїдання і ожиріння, особливо у стерилізованих тварин.
  3. Гранульовані раціони збільшують навантаження на слинні і шлункові залози, так як для перетравлення потрібна більша кількість рідини.
  4. Надмірно щільні продукти можуть замість м'якого очищення зубів, зруйнувати емаль. Тому, купуючи раціон, слід спробувати його розрізати ножем, він не повинен бути надто щільним і при тиску легко розколюватися на шматочки.
  5. Для дегідратації сухих кормів використовують термічну обробку, тому багато корисного втрачається.
  6. Існують альтернативні технології, що дозволяють зберегти все необхідне для здорового харчування, але коштують вони дорого. Тому виробники кормів економ класу не можуть собі дозволити такі вкладення. Цих продуктів варто уникати.

Переваги та недоліки вологих кормів

Мокрі раціони тваринам подобаються більше - це непорушна істина, перевірена багатьма заводчиками. За консистенцією така їжа ближче до природного раціону і за рахунок присутності в ній вологи - має більш яскравий аромат.

плюси:

  1. Вологий раціон включає багато білка і жирів, необхідних для здоров'я тварини і красивого хутра.
  2. У кожній упаковці продукту міститься до 75% вологи, необхідної коту для здорового травлення.
  3. Дозволяє виключити переїдання в результаті того, що насичений білком і швидше викликає відчуття ситості.
  4. Аромат і смак мокрого корму подобається вихованцям, вони з апетитом з'їдають запропоновану порцію незалежно від настрою і стану здоров'я. Консерви рекомендують тим тваринам, які їдять мало і неохоче.

мінуси:

  1. Продукт коштує дорожче і не так економічний, як гранульований.
  2. Не продається великими обсягами, так як швидко псується у відкритому вигляді.
  3. Викликає неприємний запах з рота тварини в результаті формування бактеріального нальоту, при постійному використанні провокує захворювання зубів і ясен.

Параметри вибору

Вибір консистенції раціону ніяк не впливає на здоров'я тварини - це доведений факт. Основними факторами правильного харчування є індивідуальні характеристики кота.

Розглядаючи параметри продукту, завжди враховують фізіологічні особливості тварини, його звички і уподобання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь