Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як проводиться операція при опусканні матки

Оперативна гінекологія: опущення матки, операція, наслідки лікування. У ряді випадків показано оперативне лікування пролапсу внутрішніх статевих органів при недостатності м'язів тазового дна. За статистикою, серед усіх методик хірургічного лікування пролапса внутрішніх статевих органів різного ступеня складності найефективніші такі:

  1. лапароскопічна полегшена промонтофіксація;
  2. плікація матково-крижових зв'язок;
  3. мешсакровагінопексія.

Що стосується першого методу, а саме - лапароскопія при опущенні матки з полегшеною промонтофіксаціею, то ця операція вважається найбільш щадною і рекомендованою у пацієнток репродуктивного віку. Детальніше ви можете прочитати на сайті https://bilyak.com.ua/. Цьому методу вже більше 20 років, він був винайдений в Швеції в 1997 році і широко використовується хірургами всього світу. Будучи однією з найбільш ефективних методів, ця операція досить м'яко впливає на організм пацієнтки і викликає дуже низька кількість ускладнень. Коли таким методом лікується опущення матки (операція), сітка є біоінертною. Ця структура прикріплюється вище зводу піхви, причому робиться це лапароскопічним доступом, через мінімальні розрізи на передній черевній стінці.

Наприклад, можна одночасно виконати пластику піхви або промежини, а також при порушеннях сечовипускання провести імплантування уретральних слінгів для нормального функціонування уретри. При цьому всім тривалість операції становить не більше 2,5 годин, а терміни перебування в стаціонарі скорочуються до 4-5 днів. Вже через 2-3 тижні можна повернутися до практично звичного життя, обмежити потрібно буде лише інтимне життя (дозволяється через 2 місяці) та фізичні навантаження. Ускладнення розвиваються вкрай рідко, випадки рецидиву опущення також мінімальні.

Наступний метод - так звана плікація крижово-маткових зв'язок, також є досить поширеною маніпуляцією при генітальному пролапсі різного ступеня. При цій операції проводять підтяжку і деякий вкорочення крижово-маткових зв'язок, а потім - їх закріплення близько купола піхви. Таким чином відбувається підшивання матки при опущенні. Для проведення фіксації використовують апоневротический клапоть. Така методика застосовується при так званому апикальном пролапсе, причому вік для проведення операції може бути різний.

Наступний метод використовується не так часто, проте також заслуговує на увагу. Це операція під назвою меш-сакровагінопексія. При проведенні цієї операції купол і стінки піхви, а також матка, фіксуються до мису крижів за допомогою ендопротеза з поліхлорвінілової сітки. В цьому випадку матка фіксується в її анатомічному фізіологічному положенні і мінімізується можливість її опущення або випадання. Однак такий вид операції в більшій мірі пов'язаний з розвитком ускладнень, наприклад, пролежнів.

Зазвичай виписувати після операції можуть вже через тиждень після операції і пацієнтки поступово повертаються до звичайного життя. При дотриманні всіх рекомендацій лікаря ускладнення виникають вкрай рідко, тому всі призначення слід ретельно вивчити при виписці і з'ясувати незрозумілі моменти відразу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь