Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пінопласт для утеплення будинку

Останнім часом зростання тарифів на комунальні послуги, зокрема на опалення, показує просто рекордні темпи. Люди змушені шукати рішення для того, щоб хоч якось заощадити і найбільш оптимальними варіантами для жителів багатоквартирних будинків можуть бути установка квартирного лічильника або утеплення зовнішніх стін своїх будинків.

Зберігаємо тепло

Без додаткової ізоляції стін квартири тепловтрати через них можуть бути в три рази вище допустимої величини, регламентованої будівельними нормами. Навіщо опалювати вулицю і викидати гроші в прямому сенсі на вітер - краще утеплювати своє житло. Дізнатись більше про утепление фасада цена можна за посиланням.

З огляду на те, що при утепленні квартири зсередини її площа точно не збільшиться, а дуже навіть навпаки, бажано робити утеплення квартири зовні. Хоча зовнішнє утеплення має і свої мінуси: довше прогрівається, неможливо здійснити власними силами, «точкове утеплення» (коли утеплюється не всі будівля (або фасад), а тільки одна або кілька квартир).

Часткове утеплення - досить поширена практика, яка може спричинити за собою деякі негативні наслідки. Найбільш поширена проблема - активне руйнування капітальної стіни на стику утепленій і неутепленої поверхні. Воно є наслідком різниці температур фасаду і конденсації вологи). Також може привести до утворення цвілі (можливо не в утепленій квартирі, а в сусідній). Крім того, будівлі з такими «прикрасами» на зовнішніх стінах виглядають неестетично, а робота за одну квартиру обходиться набагато дорожче, якщо порівняти з утепленням всього будинку.

Самостійно утеплити стіни квартири складно, якщо це не перший поверх. Тому після того, як ви виберете, ніж утеплювати квартиру, вам буде потрібна допомога професіоналів.

Однозначно говорити, що такий-то утеплювач краще, а якийсь гірше - неправильно. Кожен матеріал має свої недоліки і переваги, тому його вибір в будь-якому випадку буде за вами. Але щоб цей вибір зробити правильно, треба трохи вникнути в характеристики найпоширеніших утеплювачів.

Пінопласт

Найпопулярніший матеріал для утеплення квартири зовні. Популярність пов'язана з низькою собівартістю за квадратний метр. Будівельні бригади швидше за все погоджуються на утеплення пінопластом, оскільки він легкий і простий в монтажі. А це досить важливі фактори при роботі на висоті, коли використовують альпіністське спорядження замість будівельних лісів. Відповідно і робота з ним буде коштувати дешевше.

Щільність пінопласту підійде як 15, так і 25 кг / м³. Остання використовується найчастіше, оскільки міцніше (легше в роботі, не продавлюється, стійкіше до механічних пошкоджень) і «тепліше». За вартістю також є відмінності (25-я дорожче). Але якщо фінансове питання стоїть руба, можна і 15-й утеплятися.

Рекомендована товщина пінопласту для утеплення квартири зовні повинна бути не менше 10 см (для старого цегельного, панельного будинку), щоб відповідати вимогам по енергоефективності. У сучасному будівництві рівень термоізоляції новобудов набагато вище (газоблочні будинку, внутрішнє утеплення несучої конструкції), тому шар ізоляції може бути і менше.

Переваги пінопласту: низька ціна, теплоопір 0,043 або 0,041 Вт / (м * К), щільність 15 і 25 кг / м³, вологостійкий, довговічний, легкий.

Перевіряємо якість

На перший погляд, складне завдання. Але досить взяти будівельний тепловізор і все таємне стане явним. Тепловізор - прилад для визначення температур (їх різниці) поверхонь, скупчення вологи, дефектів конструкції. Професійні будівельні бригади при утепленні об'єктів завжди використовують цей гаджет - поцікавтеся у найманих працівників, чи є у них такий прилад.

По завершенню термоізоляційних робіт, вам повинні дати можливість перевірити стіни / матеріал на дефекти (якщо закупівля матеріалу проводилася виконавцем), щільність / якість забитих стиків, рівномірність нанесеного клею - самостійно або з бригадиром (і його приладом).

Якщо будбригади викликає сумніву, а робота вже зроблена, можна взяти в оренду / напрокат тепловізор або найняти стороннього фахівця, який оцінить проведену роботу по утепленню квартири.

Однорідність структури, без істотних перепадів кольору (тобто температури) на екрані тепловізора - це і буде гарантія якісного утеплення стін квартири зовні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь