Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обладнання для виготовлення хліба та хлібобулочних виробів

Вмілі руки вправних пекарів, палаючий жар печі та традиційні рецепти – завдяки цьому народжується запашна, смачна, м'яка випічка. На полицях магазинів та столах родин з'являються ароматні круасани з кремом та ягідним джемом, запашні красені-короваї, легкі кекси з солодкою глазур’ю та істинний цар столу – хліб. Відмінний смак та апетитний зовнішній вигляд випічки багато в чому залежать від якості обладнання, яке використовується для виготовлення хліба та хлібобулочних виробів.

Основні види оснащення та його функції

Щоб бізнес в цій сфері забезпечував стабільний прибуток, а покупці були задоволені смачним та свіжим хлібом, хлібзавод в Києві використовує виключно передове обладнання та сучасні лінії з виробництва великого асортименту продукції. А застосування професійного теплового обладнання забезпечує грамотне дотримання технологій випікання. Печі відрізняються за обсягом енергоспоживання, продуктивністю, оснащеністю додатковими опціями та функціями.

На професійному виробництві використовують наступні види обладнання:

  1. конвекційні печі – принцип їх роботи заснований на впливі високих температур для рівномірного та швидкого випікання тіста;
  2. ротаційні печі – працюють також за конвекційною технологією, але при цьому оснащені функцією рівномірного обертання листів;
  3. подові печі – використовуються для випікання хлібобулочних виробів з дріжджового тіста, пристрої оснащені потужними ТЕНами, розташованими у верхній та нижній частині камери;
  4. розстоєчні шафи – використовуються, щоб тісто як слід підійшло в умовах певних показників температури та вологості повітря.

Крім теплового обладнання, пекарні та хлібозаводи оснащуються й холодильною технікою – шафами та камерами. Вони використовуються для належного зберігання напівфабрикатів, тіста та заготовок з нього.

Допоміжне обладнання

Технології та рецептури виготовлення хліба також передбачають використання додаткових агрегатів і пристроїв. Їх застосування значно спрощує та прискорює процес виробництва, забезпечуючи тісту пористість і м'якість, а готовим виробам – відмінний смак та апетитний зовнішній вигляд. В якості допоміжного обладнання використовують:

  1. тістомісильні машини – агрегати значно полегшують працю пекарів, швидко та рівномірно вимішуючи тісто;
  2. апарати для розкачування та нарізки тіста – надають йому необхідну товщину та розрізають на порції потрібного розміру і ваги;
  3. пристрої для заправки випічки кремами та джемами – використовуються для виробництва пиріжків, булочок, круасанів.

Набір обладнання для кожної пекарні залежить від її масштабів, асортименту продукції, перспектив розвитку. Сучасне хлібопекарське обладнання істотно скорочує трудовитрати, підвищує продуктивність та автоматизує процес виготовлення ароматної, свіжої, апетитної випічки на будь-який смак.

«Джерело: hlibinvest.com.ua»



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь