Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати дитяче зимове термовзуття

Розмір
Вимірювати розмір ноги потрібно, коли дитина стоїть, а не сидить. Озброївшись отриманої цифрою, можете сміливо додавати до неї 1-1,5 см (не більше) і звіряти з таблицею розмірів дитячого взуття.

Запас довжини потрібен не тільки «на виріст», але і для збереження тепла. Простір між взуттям і ногою - необхідна прошарок повітря, яка не дасть ногам замерзнути.

Не купуйте чоботи впритул - знерухомлені пальці швидше замерзнуть. Але і не беріть на кілька розмірів більше: в занадто вільної моделі тепло не затримається і функція зимової взуття не буде виконана до кінця правільно.Нога в чоботі повинна бути добре зафіксована, не бовтатися.

Оптимальний запас, якщо ви легко просовує палець між п'ятою дитини і задником взуття.

Важливий нюанс: правильний розмір особливо важливий, якщо ви купуєте взуття з супінатором. Усунутий супінатор в дитячого взуття буде неправильно працювати, ніж може сприяти неправильного формування стопи.

Повнота і підйом
Ширина ноги залежить від конституції дитини. Нерідко виробники випускають моделі в 2-3 варіаціях повноти, і дуже важливо придбати відповідний варіант, щоб при ходьбі навантаження на м'язи стопи розподілялася правильно.

Якщо на малюка з широкою ногою просто не вийде натягнути вузьку модель, то купуючи чоботи і черевики дітям з вузькими стопами, батькам краще відмовитися від занадто об'ємних шкарпеток у взуття.

Задник повинен бути міцним і з округленим верхом, щоб фіксувати ногу у взутті.

Підйом - верхня частина ступні, яка переходить в гомілку, може бути високим і низьким. Цей факт важливо враховувати, особливо, якщо ви вибрали дитині модель з вузьким переходом між ступень і гомілкою.

Кращі моделі для дітей з високим підйомом - на замку під всю висоту чобіт, з липучками, які можуть регулювати ширину або з верхом з еластичних матеріалів.

матеріал верху
Правильні матеріали для верху дитячого взуття:

  1. вміють «дихати», пропускають повітря;
  2. добре тримають форму;
  3. мають відповідний санітарно-гігієнічний сертифікат.

Такими матеріалами можна назвати шкіру і текстиль із спеціальним водовідштовхувальним просоченням. Текстиль не розтягується при носінні, тому чоботи з таким верхом немає сенсу купувати в надії «на два сезони», а ось шкіряне взуття може трохи розтягнутися в довжину.

Дитяче взуття зі шкірозамінника - невдалий вибір на зиму, вона не дихає і швидко тріскається в процесі носіння.

У будь-якого матеріалу верху повинні бути рівними і плоскими шви, без кривих рядків, рваних ниток або плям клею. Слідкуйте, щоб замок на взуття зсередини був прикритий хутром, а не шкірою, інакше нога дитини може мерзнути.

Важливий нюанс: якщо сумніваєтеся в якості матеріалу - уважно огляньте обрану модель. Багато, особливо європейські виробники взуття, всередині взуття пришивають мітку з умовними позначеннями матеріалів верху, підошви і підкладки.

Підошва, устілка
Підошва дитячого зимового взуття повинна легко згинатися, це дає більше комфорту при ходьбі, і в таких моделях дитина менше ковзає.

Добре, якщо підошва буде з полівінілхлориду або термоеластопласту. Ще один варіант - поліуретан, він легкий і гнучкий, але більш холодний і ковзний.

У зимового взуття з хутром всередині буде краще, якщо устілка надійно пришита або приклеєна, в такому випадку вона не буде під час ходьби збиватися і заважати. Однак тут є одна складність: якщо устілка не витягувати, точно переконатися у відповідності розміру чобіт нозі дитини буде важче.

Сучасні виробники роблять устілки витягуваними, з дихаючих тканин, абсорбуючими вологу (легко витискаються і стираються) або з повітряною подушкою, яка знижує навантаження на стопу.

Важливий нюанс: пройшли ті часи, коли зимове взуття була важкою, товстою і незручною, та й зими тепер не ті. Тому відкиньте стереотипи, і не бійтеся купувати дитині взуття з легкою і гнучкою підошвою. Моделі відомих брендів роблять зимові чоботи і черевики з відмінними «дихаючими» і влаговиводящие властивостями. Діти в них не мерзнуть тому, що зайва волога виводиться назовні, а ноги залишаються сухими.

Термочоботи і термоботинки, які можна придбати тут - взуття нового покоління. У ньому тепло і сухо, воно вологостійке і дихаюче.

Такі моделі підійдуть активним малюкам, які багато рухаються на вулиці. Навіть якщо нога спітніє, в Термочобітках або термоботинках дитина не замерзне, так як волога виводиться назовні, підтримуючи всередині сприятливий клімат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь