Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Від чого залежить вартість виконання будівельних робіт

Більшою мірою на вартість будівельних робіт впливають побажання і переваги Замовника робіт.

При будівництві будівлі основними чинниками впливають на розцінки на будівельні роботи є:

  1. Стан земельної ділянки під зведення будівлі - гарантією довгої експлуатації будь-якої будівлі є стан землі на якій вона розташована.
  2. Вітрове навантаження - обов'язковий фактор, на який необхідно звернути увагу при проектуванні зовнішнього облицювання будівлі. (Вентильований фасад, оштукатурений, профільований лист і інші) від даного чинника вартість будівельних робіт в значній мірі залежить.
  3. Атмосферні навантаження - при проектуванні покрівлі будівлі обов'язково необхідно врахувати інтенсивність атмосферних опадів (сніг, періодичність заморозків, дощ).
  4. Призначення будівлі - промислове має відміну від житлового.
  5. Конструкція будівлі (конструктив) - будівлі з сендвіч-панелей, металоконструкції, бетонне або панельне будівля.
  6. Трансформація будівлі - перерозподіл корисної площі будівлі без істотних витрат.
  7. Сейсмічні чинники - будівлі, що будуються в сейсмічно активних районах, мають особливості в схемі основного конструктиву.

Природно розцінки будівельних організацій у всіх різні, виняток становлять компанії які працюють за кошторисними програмами, розраховуючи кошторис в державних розцінках. (Правда тут теж багато що залежить від кошторисника - досвідчений кошторисник може «накрутити» позицію до 3-х разів!)

При ремонті приміщення (або реконструкції будівлі) чинниками, що впливають на вартість будівельних робіт, є:

  1. Проектні побажання замовника - завантаженість приміщення декоративними елементами. (Ніші, перегородки, підвісні конструкції)
  2. Вартість використовуваних матеріалів - від даного чинника залежить велика частина кошторисної вартості, однак на даний момент існує безліч аналогів дорогих будівельних матеріалів.
  3. Територіальне розташування об'єкта - значна відстань від об'єкта, що потребує ремонту, до розташування будівельної організації, також може негативним чином позначитися на вартості ремонту.
  4. Початковий технічний стан будівлі - при початку будівельних робіт багато замовників часто не приділяють належної уваги стану інженерних комунікацій - електрика, сантехніка, стан вентиляції та інше.
  5. Площа ремонтованого приміщення - якщо розглядати вартість будівельних робіт «по підлозі». Різниця в тому, що в вартість робіт по окремо взятому приміщенню включена доставка матеріалу, враховуються також відходи матеріалів - в середньому 5%, і інші фактори.
  6. Експлуатоване приміщення чи ні - якщо приміщення немає можливості звільнити для виконання робіт, то будівельники використовуватимуть при формуванні вартості робіт так званий «коефіцієнт обмеженості», це цілком аргументовано - наприклад якщо виконується ремонт коридору поліклініки, де постійно проходить великий потік відвідувачів, роботи проводити в робочий час неможливо, отже роботи будуть проводитися в нічний час і при інших умовах (застосування сушильних апаратів для швидкого висушування поверхні та інші засоби.)

Вартість будівельних робіт надається нашою організацією розраховується залежно від бажаного ремонту (для простоти сприйняття приміщення розподілені на 3 класу - «Економ» «Стандарт» і «Преміум»).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь