Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який ламінат обирати

Купівля ламінату буде не складним завданням, якщо замовник знає, на які характеристики звернути увагу. Почати слід з пошуку відповідних розмірів. Довжина і ширина панелей буде впливати на сприйняття інтер'єру. Так якщо приміщення відрізняється великими габаритами, то і підлогове покриття повинне мати відповідні розміри. Якщо ж панелі будуть невеликими, то в такому просторі вони будуть виглядати скромно. Для компактного приміщення ситуація виглядає протилежним чином.

Практичність ламінату

Вивчаючи характеристики покриття, слід обов'язково звернути увагу на його товщину. Дана характеристика може коливатися в межах 6-15 мм. Загальні рекомендації щодо вибору оптимальної товщини будуть виглядати наступним чином:

Велика товщина - ознака довговічності покриття. У той же час вибирати найбільш масивну дошку немає причин. У побутових умовах досить панелей в 8-10 мм завтовшки. Якщо дощечки мають велику товщину, то вона повинна бути виправдана умовами експлуатації. Наприклад, такий варіант можна рекомендувати для коридору, веранди або ресторану. Величезний вибір ламінату від Добра підлога можна знайти за посиланням.

Товщина ламінату впливає на його теплоізоляційні якості. Тонка панель не здатна затримати потік холодного повітря, який рухається від кам'яного підстави. З цієї причини босоніж ходити по такому покриттю буде неприємно. Якщо ж монтувати ламінат доводиться на теплу підлогу, то тут потрібен найтонший варіант. Це дозволить знизити тепловтрати під час руху теплової енергії від джерела до підошви наших ніг.

Товстий ламінат допомагає зробити квартиру більш тихою і затишною. Якщо пройтися по тонкому покриттю на підборах, то помітний шум буде супроводжувати кожен крок. Тому в офісі або кабінеті керівника такий варіант буде не найкращим. Навіть в тихій квартирі він створить певний дискомфорт під час бігу домашнього вихованця або падіння невеликого предмета.

Класи зносостійкості ламінату

Товщина є не єдиним показником, який важливий для покупця. Довговічність покриття буде залежати від того, наскільки матеріал успішно чинить опір стирання.
Зносостійкість визначають на виробництві під час тестування покриття. Поверх ламінату проводять абразивами до моменту, поки на захисній плівці з'являються глибокі подряпини. Для вказівки зносостійкості ламінату використовується числове позначення - 22, 23, 31, 32, 33 або 34. Обмовимося відразу, що лінійка 2х зустрічається рідко. Такий матеріал підходить виключно для комор або вбиралень. У приміщенні з більш високим навантаженням матеріал швидко деформується.
З цієї причини вибір належить робити між 31, 32, 33 або 34 класом зносостійкості. Чим вище клас, тим більше товщина панелі, її довговічність і ширше спектр застосування. Але разом з класом матеріалу зростає і його вартість. Враховуйте це під час покупки.

Водостійкість ламінату і захист від води

Зробити покриття універсальним вдається тільки за умови його надійного захисту від впливу вологи. У квартирі даний параметр відіграє особливу роль. На кухні, в передпокої або дитячої волога може з'являтися в різних обсягах, тому приділіть увагу протистоянню дії вологи. Наявність воску в складі точно не буде зайвою. Але головним параметром виступає то, якої щільності є плита. Чим вище ця характеристика, тим меншою буде здатність покриття поглинати вологу. Не слід розглядати панелі, які мають товщину менше від 850 кг / м3. Якщо показник буде 900 кг / м3, то підлогу збереже свої якості навіть при масштабному затоплення протягом 4-5 годин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь