Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З'їздити в Стокгольм і не розоритися: особистий досвід

Доводимо, що відпочити навіть у дорогому європейському місті можна економно, але відірвавшись при цьому на повну котушку.

Журналістка Ніка Кірєєва продовжує ділитися досвідом бюджетних поїздок по небюджетним містах і країнах Європи. А дізнатись більше про те, що треба побачити в Доломітах, можна за посиланням https://jepiag.com/blog/travelling/europe/putevoditel-po-dolomitam-gora-seceda/.

Стокгольм - один з найбільших і найкрасивіших міст не тільки Швеції, але і всієї Скандинавії. А, можливо, і світу. Місто розташоване на архіпелазі з 14 островів між Балтійським морем і озером Меларен. Тут багато води, мостів, помпезною архітектури з характерними гострими шпилями і просторих парків.

Моя п'ятиденний поїздка в Стокгольм на початку березня цього року була майже випадковою. Нам з подругою відмовили в британській візі, і запланована подорож в Лондон (про який ми мріяли не один рік) накрилося мідним тазом. В засмучених почуттях ми вирішили взяти недорогі авіаквитки хоч кудись. У підсумку, вибір припав на Стокгольм.

Здавалося б, їхати в холодну і дорогу Швецію майже що взимку - не найкраща затія. Але, чесно кажучи, я завжди мала схильність до Скандинавії. Що стосується дорожнечі Стокгольма, то тут можна знайти свої Лайфхак і маленькі хитрощі, щоб заощадити на поїздці.

Квитки

Авіаквитки в Стокгольм коштують не так вже й дорого, тому хоча б на перельоті можна заощадити. За акції квитки на рейси можна купити навіть за 10-15 євро.

Ми купили квитки на рейс за кілька тижнів до вильоту. Переліт в обидва боки обійшовся нам у 50 євро на людину. Ще 20 євро ми заплатили за один багаж на двох, коли поверталися назад до Києва.

Якщо збираєтеся летіти лоукостером, врахуйте, що рейси бюджетних авіакомпаній прилітають не в основний аеропорт Стокгольма «Аланда», а в невеликий аеропорт «Скавста», розташований приблизно в 100 км від шведської столиці. Добиратися з «Скавста» в Стокгольм найзручніше на автобусі - це прямий рейс до міста, автобус приїжджає на центральний автовокзал Стокгольма.

Але є й інший варіант, з пересадкою: в місті Ничепінг, що в семи кілометрах від аеропорту, можна сісти на поїзд до Стокгольма. Така поїздка обійдеться мінімум в 95 крон (250 грн). Дістатися з аеропорту на вокзал Ничепінг можна на автобусі No515.

З двох варіантів ми вибрали перший - на автобусі без пересадки від аеропорту прямо в Стокгольм. Автобуси по цьому маршруту їздять кожні півгодини. «Дорослий» квиток в одну сторону коштує 159 крон (410 грн), на дитину віком від 8 до 17 років - 139 крон (360 грн). Діти до восьми років їдуть з батьками безкоштовно. Купити їх можна заздалегідь прямо на сайті перевізника.

Житло

Через пізній приліт першу ніч в Швеції ми провели в готелі, розташованому прямо навпроти аеропорту. Найдешевший двомісний номер в ньому з включеним в ціну сніданком коштував нам 51 євро на добу. Цілком підходящий варіант, якщо ви не збираєтеся затримуватися тут надовго.

На решту чотири ночі в Стокгольмі знайшовся досить пристойний готель, на проживання в якому якраз була знижка. Він розташований всього в 15 хвилинах ходьби від вокзалу і десь за півгодини ходьби від Гамла Стану - історичного центру міста. За 71,5 євро в добу на двох нам дістався зручний номер з видом на церкву (і кладовище), відмінним сніданком і безкоштовним чаєм-кавою в холі. Крім того, у вартість номера входило відвідування сауни та тренажерного залу. І повірте, після цілого дня ходіння по морозному Стокгольму, сауна - це саме те, що потрібно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь